Τα σπαράγγια είναι χαμηλά σε λιπαρά, πλούσια σε φυτικές ίνες και πολύ καλή πηγή βιταμινών, όπως οι Β6, C, A, κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο και μαγνήσιο.
Επίσης, είναι αντιοξειδωτικά. Την άνοιξη είναι η εποχή που τα βρίσκεις παντού ολόφρεσκα, και είναι ευκαιρία να τα μαγειρέψετε για όλη την οικογένεια. Η ομελέτα είναι ένα φαγητό που αρέσει σχεδόν σε όλους, και αν την συνδυάσετε με τα σπαράγγια, θα γίνει ακόμα πιο νόστιμη.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
Μισό ματσάκι σπαράγγια
6 – 7 ντοματίνια
4 αβγά
Λίγο ελαιόλαδο
Ένα φλιτζάνι τυρί τριμμένο (προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας γάλα
Αλάτι και πιπέρι
Δείτε επίσης: Ανήκεις εκεί που νιώθεις ασφάλεια, αγάπη και αποδοχή
Πως θα το φτιάξετε:
Κόψτε το κάτω ξερό κομμάτι από τα σπαράγγια, και καθαρίστε τα με το πίλερ. Γεμίστε μισή κατσαρόλα με νερό και όταν βράσει ζεματίστε τα για 1-2 λεπτά το πολύ.
Σε μεγάλο τηγάνι τοποθετείστε τα σπαράγγια και περάστε τα από όλες τις μεριές τους, να τηγανιστούν ελαφρώς.
Χτυπήστε τα αβγά σε ένα βαθύ μπολ, προσθέστε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι, το τριμμένο τυρί, και ρίξτε το μίγμα πάνω από τα σπαράγγια.
Όταν η ομελέτα είναι έτοιμη από την μια πλευρά, γυρίστε την και από την άλλη.
Τοποθετήστε πάνω τα ντοματίνια και αφήστε τα λίγο να ψηθούν.
*Tip:
Συνοδέψτε με χωριάτικη σαλάτα για να απογειώσετε την γεύση.
Καλή σας απόλαυση!
Μαρία Κωνσταντινίδου
Δείτε επίσης: Ιδανική για δίαιτα, πλούσια σε βιταμίνες η ελληνική ντομάτα
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!