Κάστανα, στιφάδο: Η πεντανόστιμη υπερτροφή στο πιάτο σου

Published by Megeia on

CHESTNUT AND ONIONS

Κάστανα, στιφάδο: Η πεντανόστιμη υπερτροφή στο πιάτο σου

Τα κάστανα είναι μια ιδιαίτερα θρεπτική τροφή με πολλά οφέλη για την υγεία.

Είναι καλή πηγή πρωτεϊνών και υδατανθράκων, και παρόλο που έχουν αρκετές θερμίδες, καλό είναι να τα εντάξουμε στο διαιτολόγιο μας.

– Περιέχουν 48% νερό και έχουν τα λιγότερα λιπαρά από όλους τους ξηρούς καρπούς.

– Τα κύρια λιπαρά οξέα του κάστανου είναι  τα ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα, που προστατεύουν την καρδιά.

CHESTNUT

– Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, αποτελούν καλή πηγή καλίου, είναι πλούσια σε μέταλλα και βιταμίνες, και δεν περιέχουν γλουτένη.

– Περιέχουν σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φωσφόρο και ψευδάργυρο. Υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, και βιταμίνες του συμπλέγματος Β

Δείτε επίσης: Υπέροχο, υγιεινό σπαγγέτι με κιμά λαχανικών για εσένα που προσέχεις και θέλεις να φας κάτι νόστιμο και θρεπτικό

Γευστική πρόταση με κάστανα

ΚΑΣΤΑΝΑ ΣΤΙΦΑΔΟ

Τα κάστανα στιφάδο είναι μια πεντανόστιμη συνταγή, κι άλλος ένας τρόπος για να βάλετε στη διατροφή σας τα κάστανα, με έναν διαφορετικό τρόπο.

Θα χρειαστείτε:

1 κιλό κάστανα

1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο

3 σκελίδες σκόρδο

1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

3 – 4 μεγάλες ντομάτες τριμμένες

2 κ. σ. πελτέ ντομάτας

Αλάτι, πιπέρι

2 ξύλο κανέλας

4-5 μοσχοκάρφια

2 φύλλα δάφνης

Νερό

Πως θα το φτιάξετε:

Με ένα μαχαίρι χαράξτε τα κάστανα και τοποθετήστε τα στον φούρνο για λίγο σε δυνατή φωτιά, έτσι ώστε στη συνέχεια να καθαρίζονται πιο εύκολα.

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίστε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Σβήστε ρίχνοντας το κρασί.

Στη συνέχεια, ρίξτε στην κατσαρόλα και τα κάστανα,  και τσιγαρίστε τα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος, ρίξτε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ, το αλάτι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά.

Προσθέστε ζεστό νερό μέχρι σχεδόν να τα σκεπάσει, και μόλις πάρει μια βράση το φαγητό, χαμηλώστε την φωτιά. Ανακατέψτε προσεκτικά  ανά διαστήματα, κι αφήστε το φαγητό να σιγοβράζει.

Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό. Μόλις η σάλτσα δέσει, το φαγητό είναι έτοιμο. (Φροντίστε να μείνει μπόλικο ζουμάκι στο φαγητό, για βούτες με ψωμί – είναι φανταστικές).

Σερβίρετε με μπόλικο ζουμάκι και φρέσκο ζυμωτό ψωμί.

*Tip: Συνοδέψτε με κόκκινο κρασί και απολαύστε ένα υπέροχο φαγητό που θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστο!

 

Καλή σας απόλαυση!

Μαρία Κωνσταντινίδου

Δείτε επίσης: Μυστικά των επιτυχημένων ανθρώπων. Γιατί κάποιοι είναι επιτυχημένοι σε ότι κάνουν?

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

 


Αφήστε μια απάντηση