Δεντρολίβανο για μνήμη, συγκέντρωση και τόνωση

Published by Maggie on

LIGHT BLUE PLATE

Δεντρολίβανο για μνήμη, συγκέντρωση και τόνωση

Το δεντρολίβανο, είναι αρωματικό, θαμνώδες φυτό της Μεσογειακής χλωρίδας.  Χρησιμοποιείται στη μαγειρική, αλλά και στην παρασκευή αφεψημάτων.

Το έλαιο του χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων και καλλυντικών, αλλά και στην αρωματοθεραπεία.

Το φρέσκο δεντρολίβανο έχει βαθύ πράσινο χρώμα, και έχει φύλλα στενόμακρα που θυμίζουν χοντρές πευκοβελόνες.

Στην αρχαία Ελλάδα πίστευαν ότι τονώνει και ενισχύει τη μνήμη, κάτι που πιστεύεται ακόμα και σήμερα.

Έχει πολλές θεραπευτικές του ιδιότητες, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός από έγχυμα και αφέψημα στην κουζίνα μας, φρέσκο ή αποξηραμένο, για να δώσει άρωμα και γεύσης το φαγητό μας .

Περιέχει: Ροσμαρινικό οξύ, βιταμίνες Α, C, Β6, θειαμίνη, ριφοβλαμίνη, νιασίνη, παντοθενικό οξύ, αμινοξέα, μεταλλικά στοιχεία, και φυτικές ίνες.

Δείτε επίσης: Οι υπερτροφές του καλοκαιριού. Φρούτα και λαχανικά που πρέπει να τρως καθημερινά.

Έχει σπουδαίες αντιοξειδωτικές ιδιότητες

ROSEMARY

Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος

Έχει αντιφλεγμονώδη δράση

Ανακουφίζει πονοκέφαλους και ημικρανίες

Ανεβάζει τη διάθεση και είναι χρήσιμο σε περιπτώσεις ήπιας κατάθλιψης

Είναι αποχρεμπτικό και βοηθάει στο βήχα και στις βρογχίτιδες

Λειτουργεί ως διεγερτικό των νεύρων και της καρδιάς

Δείτε επίσης: Γιατί το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας

Βελτιώνει σημαντικά το ανοσοποιητικό, το κυκλοφορικό, και το πεπτικό σύστημα
Αυξάνει τη ροή του αίματος στο κεφάλι και τον εγκέφαλο
Έχει ηρεμιστικές ιδιότητες

Απαλύνει πόνους των μυών από τραυματισμούς και ρευματισμούς

Δρα κατά της διάρροιας

Τονώνει την  όραση
Καταπολεμά την τριχόπτωση

Έχει αντιμικροβιακή και βακτηριοκτόνο δράση

Βελτιώνει τη μνήμη και τη συγκέντρωση
Μειώνει τη γλυκόζη του αίματος, και τα επίπεδα χοληστερόλης

Ενισχύει την γνωστική λειτουργία

Το κοπανισμένο φρέσκο δεντρολίβανο σαν κατάπλασμα ξεραίνει τις αιμορροΐδες

Πως θα φτιάξετε αφέψημα δεντρολίβανου:

Βράστε 1 κουτάλια του γλυκού τριμμένο δεντρολίβανο με 1 ποτήρι νερό για 10 – 15 λεπτά. Αφήστε το να καθίσει για 5 λεπτά, στη συνέχεια σουρώστε το και καταναλώστε. Το αφέψημα βοηθάει πολύ στον πονοκέφαλο, την εξάνλτηση, την υπερκόπωση, και το κρυολόγημα.

Χρησιμοποιήστε το δεντρολίβανο εκτός από αφέψημα ή έκχυμα και στο φαγητό σας:

Αρωματίστε μοσχάρι, αρνί, ψάρι και θαλασσινά. Επίσης, προσθέστε το στις ομελέτες σας, στις σάλτσες και τα λαχανικά σας.

Δεν συνιστάται η κατανάλωση του δεντρολίβανου κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η υπερκατανάλωση του μπορεί να επιφέρει προβλήματα, γι’ αυτό σε κάθε περίπτωση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Έλλη Αποστολίδου

Δείτε επίσης: Αν θέλεις να σε σέβονται οι άλλοι, πρέπει πρώτα εσύ να μάθεις να σέβεσαι τον εαυτό σου

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!