Λόγοι που μαρτυρούν ότι έχεις πρόβλημα επικοινωνίας στη σχέση σου και πως να το αντιμετωπίσεις

Οι ερωτικές σχέσεις πρέπει να είναι ουσιαστικές, ήρεμες, γιατί μας ανεβάζουν ψυχολογικά και φτιάχουν την διάθεση μας.

Ένας καλός σύντροφος είναι πολύ σημαντικός, γιατί είναι ο άνθρωπος με τον οποίο μοιραζόμαστε την ζωή μας. Όταν όμως δεν υπάρχει επικοινωνία στη σχέση, εκεί ξεκινούν διάφορα προβλήματα.

Εξέτασε την ποιότητα της σχέσης σου, και αποφάσισε αν είσαι με τον σωστό άνθρωπο για να δεις αν και τι θα αλλάξεις.

Πότε δεν υπάρχει επικοινωνία στη σχέση σου:

Κατηγορίες

Όταν ο ένας σύντροφος κατηγορεί τον άλλον για τα προβλήματα που έχουν, τότε όχι μόνο δεν υπάρχει επικοινωνία απλά, υπάρχει πρόβλημα. Εστιάστε την ενέργεια σας στο πρόβλημα, και όχι στο πρόσωπο που έκανε το λάθος.

A COUPLE AND A WALL

Κριτική

Όταν κρίνει συνεχώς ο ένας την συμπεριφορά του άλλου, αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα και φέρνει εντάσεις και τσακωμούς. Προσπαθήστε να λύσετε με όμορφο τρόπο και συζήτηση τα προβλήματα σας χωρίς να κρίνετε ο ένας τον άλλον. Αν αυτό είναι κάτι που κάνει ένας από τους δυο συντρόφους, τότε πρέπει να επισημανθεί πως ενοχλεί τον άλλο, και να αλλάξει ο τρόπος επικοινωνίας.

Δείτε επίσης: 25 θετικές σκέψεις που θα φτιάξουν την ψυχολογία σου και πρέπει να τις λες στον εαυτό σου κάθε μέρα

Απαξίωση

Για κανένα λόγο μην απαξιώνεις τον σύντροφο σου, αυτό τον καταρακώνει. Ο σύντροφος σου πληγώνεται από τα λόγια απαξίωσης, και ίσως αν συνεχτιστεί αυτή η συμπεριφορά να ψάξει αλλού για αυτό που δεν βρίσκει στην δική σας σχέση. Η υγιής συζήτηση ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, περιέχει σεβασμό, και ειλικρίνεια.

Χρόνος

Όσο και αν η ζωή σας είναι πολυάσχολη, να φροντίζετε να περνάτε ποιοτικό χρόνο με τον σύντροφο σας. Να υπάρχει η απαραίτητη προσοχή που πρέπει να δίνει ο καθένας στον σύντροφο του, γιατί αλλιώς δημιουργούνται παρερμηνείες ακόμα και στα πιο απλά θέματα.

MAN AND WOMAN

Θυμός

Μη βγάζετε το θυμό στον σύντροφο σας ότι κι αν σας συμβαίνει. Οργισμένα σχόλια, προσβολές, και σαρκασμός, είναι σημάδι ότι υπάρχει πρόβλημα.

Δείτε επίσης: Τζίνγκο Μπιλόμπα για συγκέντρωση, μνήμη, εμβοές, αλλεργίες, άγχος, και περισσότερες από 100 ασθένειες

Διαφωνία

Όταν μια διαφωνία καταλήγει πάντα σε καβγά, και η πολεμική ατμόσφαιρα ανθίζει, τότε δεν αργούν να έρθουν η οργή και η πικρία. Πρέπει να υπάρχει αμοιβαία ακρόαση και κατανόηση για τα θέλω του άλλου.

Τεχνολογία

Όταν η τεχνολογία έχει αντικαταστήσει την μεταξύ σας επαφή, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην επικοινωνία. Να είστε μαζί στον ίδιο χώρο και να μιλάτε, να γελάτε, να επικοινωνείτε. Διά ζώσης, και όχι μέσω μιας κάμερας ή ενός τηλεφώνου.

Μιλήστε

Όταν δεν μιλάτε στον σύντροφο σας για αυτά που σας απασχολούν, τότε τα μεταξύ σας προβλήματα αυξάνονται και γιγαντώνονται. Μιλήστε, πείτε αυτό που σας απασχολεί, και προσπαθήστε να βρείτε μαζί την λύση με κατανόηση. Μην αρνήστε ή δεν δίνετε σημασία στα προβλήματα, γιατί καραδοκούν.

 

Χριστίνα Αργυρού

Δείτε επίσης: Υφάσματα, χρώματα και ταπετσαρίες που αναδεικνύουν την ομορφιά του σπιτιού μας. Όλες οι τάσεις για το 2021

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα