Οι τροφές που μειώνουν την χοληστερίνη και ευνοούν την υγεία σου

Η χοληστερίνη είναι απαραίτητη για την καλή υγεία του οργανισμού μας, αν όμως συγκεντρωθεί σε υπερβολική ποσότητα στο αίμα, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ακολουθήστε μια σωστή διατροφή αν θέλετε να ρίξετε την χοληστερίνη σας, με τροφές που βελτιώνουν το λιπιδαιμικό προφίλ σας. Υπάρχουν τρόφιμα που μας βοηθούν να ρίξουμε τα επίπεδα της “κακής” LDL χοληστερόλης.

Βρώμη

BREAKFAST

Η βρώμη περιέχει υψηλά επίπεδα διαλυτών ινών, οι οποίες ελαττώνουν την χοληστερόλη στο αίμα. Απολαύστε στο πρωινό σας ένα μπολ με δημητριακά ολικής άλεσης ή βρώμη.

Προϊόντα ολικής άλεσης

HOLE GRAIN BRED

Βάλτε τα στη ζωή σας, μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα ενός καρδιακού επεισοδίου.

Δείτε επίσης: Αποξηραμένα φρούτα: Υγιεινό σνακ που δίνει ενέργεια,  βιταμίνες και σίδηρο

Ξηροί καρποί

NUTS

Αμύγδαλα, φυστίκια, φουντούκια, καρύδια, (σε μικρή ποσότητα γιατί έχουν πολλές θερμίδες) δρουν δυσχεραίνοντας την απορρόφηση της χοληστερόλης.

Λιπαρά ψάρια

SALMON

Αντικαταστήστε το κρέας που έχει κακά λιπαρά με μια μερίδα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός και οι σαρδέλες. Τα Ωμέγα 3 που περιέχουν, μειώνουν την κακή χοληστερόλη, και προστατεύουν την υγεία της καρδιάς.

Μελιτζάνες και μπάμιες

EGGPLANTS

Θεωρούνται από τις τροφές που ρίχνουν την χοληστερίνη, γιατί είναι πλούσιες σε διαλυτές ίνες.

Δείτε επίσης: Πως να βάζεις όρια στους άλλους για να διατηρήσεις την αυτοεκτίμηση σου

Φρούτα και λαχανικά

FRUITS AND VEGETABLES

Όλα είναι ικανά να μας βοηθήσουν να ρίξουμε την χοληστερίνη μας, και ειδικά όσα είναι πλούσια σε βιταμίνη C και σε β-καροτένιο. Τα μήλα π.χ περιέχουν πηκτίνη, ένα είδος διαλυτών ινών που μειώνουν τη χοληστερόλη.

Ελαιόλαδο

OLIVE OIL

Πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, και σε βιταμίνη Ε. Έχει αποδειχτεί ότι μειώνει την LDL χοληστερόλη.

Όσπρια

LEGUMES BEANS

Έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, και είναι πλούσια σε μέταλλα, και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Είναι χαμηλά σε λιπαρά, και δεν περιέχουν καθόλου χοληστερόλη.

Γαλακτοκομικά και γιαούρτι

YOGURT

Με χαμηλά λιπαρά μόνο. Γάλα και γιαούρτι με 0% λιπαρά, μας προσφέρουν όλες τις πρωτεΐνες και το ασβέστιο που χρειαζόμαστε, χωρίς να ανεβάζουν την χοληστερίνη μας.

Εσπεριδοειδή

ORANGES AND LEMONS

Πορτοκάλια, λεμόνια και γκρέιπφρουτ μάωγκο, λάχανο, μπρόκολο, είναι πολύ ωφέλιμα για την υγεία μας , καθώς και για τον έλεγχο της χοληστερόλης μας.

 

Δήμητρα Αγγέλου

Δείτε επίσης: Σπανάκι ογκρατέν με μπεσαμέλ γιαουρτιού για σίδηρο, πρωτεϊνη και βιταμίνη C

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα