Κανόνες για να μην χαλάει τίποτα και κανείς την ηρεμία σου. Πως να διώξεις μακριά τον αρνητισμό, και να παραμένεις ήρεμη ότι κι αν σου συμβαίνει.

1) Μην εξηγείς (άσκοπα)

Καθώς εξηγείς τη θέση σου – άποψη σου σε κάποιον που πρακτικά δεν ακούει τι λες και έχει έτοιμη την απάντηση ή σε κάποιον που καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες να σε καταλάβει αλλα δεν μπορεί, πολύ απλά χάνεις άσκοπα τα λόγια σου, τον χρόνο σου, την ηρεμία σου και την ενέργεια σου.

GIRL SUNGLASSES YELLOW

Δείτε επίσης: Διαφορές φύλου στην επιλογή συντρόφου. Πως επιλέγουν σύντροφο άντρες και γυναίκες, και πως επηρεάζονται από την σχέση που είχαν με την μητέρα, και την οικογένεια τους.

2) Μη διαμαρτύρεσαι (άσκοπα)

Όταν απλά γκρινιάζεις για το πόσο άσχημη είναι μια κατάσταση δεν τη βελτιώνεις με κανένα τρόπο, αντίθετα χαλάς ακόμα περισσότερο τον εαυτό σου και τη διάθεση σου δίνοντας παράλληλα ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στο πρόβλημα. Εστίασε απλά στο τι μπορείς να κάνεις για να διορθώσεις τη κατάσταση, χωρίς δράματα και διαμαρτυρίες.

3) Μη διαφωνείς (άσκοπα)

Ο μεγαλύτερος κλέφτης της ηρεμίας σου είναι οι άσκοπες διαφωνίες. Μια στείρα αντιπαράθεση δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να σε ωφελήσει σε κανένα επίπεδο. Δεν χρειάζεται όλοι να συμφωνούν με την άποψη σου, ούτε να την αποδέχονται. Μείνε μακριά από άσκοπες διαφωνίες. Κέρδισε την ηρεμία σου με τη διπλωματία.

HAPPY GIRL HAT

4) Μην παίρνεις τίποτα προσωπικά

Όταν κάποιος σου λέει την άποψη του δεν χαρακτηρίζει εσένα αλλά τον ίδιο. Το να συγχωρήσεις όσους σε πλήγωσαν, για κάποιον μπορεί να είναι ένδειξη μεγαλοψυχίας και δύναμης ενώ για έναν άλλον δείγμα χαζομάρας και αδυναμίας. Μην παίρνεις τίποτα προσωπικά. Μη δίνεις σημασία σε χαρακτηρισμούς.

5) Μην κρατάς μέσα σου αρνητισμό και στεναχώρια

Καθώς εσωτερικεύεις τη θλίψη, τη μιζέρια, τη γκρίνια, τον θυμό και όλα τα άσχημα συναισθήματα ουσιαστικά δηλητηριάζεις τον εαυτό σου με τα πιο επικίνδυνα χημικά και του στερείς την ηρεμία και τη γαλήνη. Αγάπησε περισσότερο τον εαυτό σου και προστάτεψε τον όσο πιο πολύ μπορείς απο την άσχημη πλευρά της ζωής. Εστίασε στα όμορφα, εστίασε στα καλά.

Πηγή

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα