Υγιεινοί κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πηγή φυτικών ινών, και πολλών βιταμινών

Published by Maggie on

BALLS

 

Υγιεινοί κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πηγή φυτικών ινών, και πολλών βιταμινών

Νοστιμότατα κολοκύθια, τροφή με πολλά οφέλη για την υγεία μας, αφού περιέχουν φυτικές ίνες, νερό, βιταμίνη Α και C, κάλιο, ασβέστιο και φυλλικό οξύ.
Με λίγες θερμίδες, τα κολοκύθια έχουν αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση, και προλαμβάνουν καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια καθώς περιέχουν μαγνήσιο.
Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι ένα πεντανόστιμο φαγητό που αρέσει σε όλους, κι εμείς σας παρουσιάζουμε την πιο υγιεινή εκδοχή τους, αφού δεν τους τηγανίζουμε, αλλά τους ψήνουμε στο φούρνο! Εξίσου νόστιμοι και λαχταριστοί, μια συνταγή που θα λατρέψετε και θα φτιάχνετε συχνά.

GREEN FOOD BALLS

Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 μεγάλα κολοκύθια
2 καρότα
1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
200 γρ. Φέτα τριμμένη
Δείτε επίσης: Σουφλέ λαχανικών: Υγιεινή πρόταση – έξυπνη λύση για να τρώνε όλοι τα απαραίτητα λαχανικά, ασπίδα για την υγεία μας
2 αβγά
4 κ.ς αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κούπα φρυγανιά τριμμένη
2 κ. ς. Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πως θα τους φτιάξετε:
Αφού πλύνετε καλά τα κολοκύθια και τα καρότα, τρίψτε τα στο χοντρό του τρίφτη, τοποθετήστε σε τρυπητό σκεύος, αλατίστε, και αφήστε τα να “ιδρώσουν” για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, στίψτε τα καλά με τα χέρια σας, να φύγουν τα υγρά.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε καλά τα αβγά, και προσθέστε το φρέσκο κρεμμύδι, το ξερό κρεμμύδι, τον άνηθο, τον μαϊνανό, τον δυόσμο, ρίγανη, πιπέρι και το ελαιόλαδο, την φέτα, και ανακατέψτε καλά.
Δείτε επίσης: Φτιάξε σπιτικούς ηλεκτρολύτες για να έχεις δύναμη & ενέργεια. Εύκολη συνταγή
Προσέξτε πόσο αλάτι θα βάλετε, αν η φέτα σας είναι αλμυρή. Ανακατέψτε καλά με κουτάλι, και λίγο λίγο προσθέστε το αλεύρι και την τριμμένη φρυγανιά. Προσθέστε μέσα τα τριμμένα κολοκύθια και τα καρότα. Θα είναι ένα μέτρια σφιχτό μίγμα. Αν είναι πολύ υγρό, προσθέστε λίγο αλεύρι ακόμα, ή τριμμένη φρυγανιά.
Σε ταψί, στρώστε αντικολλητικό χαρτί, και τοποθετήστε τους κολοκυθοκεφτέδες με το κουτάλι, δίνοντας τους ωραίο σχήμα.
Ψήστε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
*Tip: Σερβίρετε με στραγγιστό γιαούρτι, η γεύση τους θ’ απογειωθεί!
Καλή σας απόλαυση!

 

Μαρία Κωνσταντινίδου
Δείτε επίσης:Οι 11 τροφές της αντιγήρανσης: Βάλτες στην διατροφή σου και σταμάτησε τον χρόνο!
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Αφήστε μια απάντηση