Το “έξυπνο κράνος” που δίνει πληροφορίες στον αναβάτη

Ο αναβάτης θα λαμβάνει όλες τις πληροφορίες ακριβώς μπροστά στο οπτικό πεδίο του, δίχως να αποσπάται η προσοχή του από τον δρόμο. Το “έξυπνο κράνος” που δίνει πληροφορίες στον αναβάτη!

Μετά από τρία χρόνια εξέλιξης, η ιαπωνική εταιρεία Shoei Helmets αποκάλυψε ένα ιδιαίτερα «έξυπνο» κράνος, που υπόσχεται ενίσχυση της ασφάλειας των αναβατών.

Υπό την ονομασία “Optixon”, το καινοτόμο προϊόν της Shoei αποκαλύφθηκε στο Tokyo Motorcycle Show 2022, και σε μια ακόμη εκδήλωση στην πόλη Οσάκα, ενώ αναμένεται να περάσει σύντομα στη φάση παραγωγής.

Δείτε επίσης: Τρόποι για να αναπτυχθούν νέοι νευρώνες στον εγκέφαλο σε οποιαδήποτε ηλικία

Μεγάλο ατού του κράνους είναι η ικανότητά του να παρέχει πλήθος πλροφοριών στον αναβάτη, χωρίς να χρειάζεται ο τελευταίος να απομακρύνει τα μάτια του από τον δρόμο.

Εξοπλισμένο με προηγμένες τεχνολογίες, το προϊόν αναπαράγει εντός του οπτικού πεδίου του μοτοσικλεστιστή, μεταξύ άλλων, χάρτη για πλοήγηση ακριβείας, αλλά και λίστα με τις τηλεφωνικές επαφές του.

Τα παραπάνω αποτελούν εχέγγυο για την ενίσχυση της ασφάλειας, δεδομένου ότι οι πληροφορίες θα βρίσκονται ακριβώς μπροστά στα μάτια του αναβάτη, όπου και αν κοιτάξει ο τελευταίος. Επομένως, το smartphone στις λαβές του τιμονιού δεν θα αποσπά την προσοχή του οδηγού.

Δείτε επίσης: Αγκίστρι, το καταπράσινο νησί του Σαρωνικού

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, μια από τις βασικότερες τεχνολογίες του κράνους είναι η μικρή οθόνη τύπου Head-Up-Display. Αυτή εδράζεται ακριβώς μπροστά από το δεξί του μάτι του μοτοσικλετιστή, αναπαράγοντας όλες τις πληροφορίες που ενδέχεται να χρειαστεί ο τελευταίος.

Οι πληροφορίες που λαμβάνει ο οδηγός παράγονται μέσω ενός μικρού προτζέκτορα στο πάνω μέρος του σαγονιού του κράνους, δίνοντας στον οδηγό την εντύπωση ότι οι γραφικές ενδείξεις αιωρούνται στον αέρα, σε περίπου μισό μέτρο απόσταση από το πρόσωπό του.

Σημειώνεται ότι όλες οι πληροφορίες που αναπαράγονται αντλούνται από το κινητό τηλέφωνο του αναβάτη, το οποίο είναι συνδεδεμένο με το κράνος μέσω bluetooth. Ακόμα υπάρχει ηχείο, αλλά και μικρόφωνο για την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων.

Το βάρος του κράνους προς το παρόν είναι άγνωστο, αλλά όσοι το είδαν από κοντά ισχυρίζονται ότι αυτό κυμαίνεται μεταξύ 1,3 και 1,5 κιλού. Το κράνος αναμένεται να διατεθεί σύντομα στην αγορά με την τιμή του να φτάνει τα 1.000 ευρώ.

Πηγή carandmotor.gr

Δείτε επίσης: Οι σπόροι που διώχνουν τον καρκίνο

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα