Οι σπόροι που διώχνουν τον καρκίνο

Ισχυροί σπόροι, που ωφελούν την υγεία μας. Χρόνιες μελέτες έχουν δείξει πως η φύση για άλλη μια φορά μας προσφέρει τα πολύτιμα αγαθά της, τα οποία έχουν και ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες.

Οι σπόροι που διώχνουν τον καρκίνο

Σπόροι που συμβάλουν σημαντικά στην πρόληψη κατά του καρκίνου ή συμπληρώνουν τη χημειοθεραπεία, χωρίς φυσικά να αντικαθιστούν τη θεραπευτική αγωγή. Αν και έχει αποδειχτεί ότι η χημειοθεραπεία θέτει σε κίνδυνο τα υγιή κύτταρα του σώματος και τα υγιή όργανα τα οποία δεν έχουν προσβληθεί, είναι η πιο διαδεδομένη τεχνική ιατρικά για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Οι φυσικές θεραπείες βοηθούν σημαντικά και μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης διαφορετικών τύπων καρκίνου. Επιπλέον, ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα – πράγμα θετικό για την γενικότερη υγεία του οργανισμού – και  σε κάποιες περιπτώσεις βοηθούν να μην αναπτυχθούν νέα καρκινικά κύτταρα.

Οι σπόροι που διώχνουν τον καρκίνο, έχουν τέτοιες ιδιότητες, και δρουν αποτελέσματα στον αγώνα εναντίον των όγκων.

Δείτε επίσης: Λαχανικά που είναι πλούσια σε πρωτεϊνες

Κουκούτσια μήλου

RED APPLE

Τα κουκούτσια του μήλου προλαμβάνουν την ανάπτυξη των κακοήθων κυττάρων σε διάφορα είδη καρκίνου. Έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι ουσίες που υπάρχουν στα κουκούτσια του μήλου είναι χίλιες φορές πιο αποτελεσματικές και επιβραδύνουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων συγκριτικά με την Αδριαµυκίνη –  ένα φάρμακο της χημειοθεραπείας που χρησιμοποιείται παντού στον κόσμο. Το εκπληκτικότερο όλων είναι πως τα κουκούτσια του μήλου, καταστρέφουν μόνο τα κύτταρα που έχουν προσβληθεί από καρκίνο, χωρίς να επηρεάζουν τα υγιή κύτταρα.

Τα κουκούτσια του μήλου προλαμβάνουν τύπους καρκίνου, όπως:

Καρκίνος του προστάτη, του παχέος εντέρου, του πνεύμονα, του παγκρέατος, του στομάχου και του μαστού.

Δείτε επίσης: Χωρίς ζάχαρη, σοκολατένιο ζουμερό κέικ κόλαση

Κουκούτσια ροδάκινου

CUT PEACH

Περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Β17, που έχει αντικαρκινική δράση. Βοηθούν πολύ στην πρόληψη του καρκίνου, και ωφελούν τους ήδη πάσχοντες από καρκίνο. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να σπάσετε το κουκούτσι του ροδάκινου με ένα σφυρί, και να φάτε το εσωτερικό του, που μοιάζει με μικρό αμυγδαλάκι. Δεν θα πρέπει όμως να υπερβέλλετε στην ποσότητα που θα καταναλώσετε, καθώς υπάρχει κίνδυνος δηλητηρίασης.

Λιναρόσπορος

LINSEED

Ο λιναρόσπορος περιέχει λιγνάνες και λινολεϊκό οξύ, και βοηθά σημαντικά στην καταπολέμηση του καρκίνου. Ενώ λειτουργεί ως φυτοοιστρογόνο, έχει αποδειχθεί ότι βοηθά σημαντικά στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού. Επιπλέον, αποτρέπει την αγγειογένεση, και έτσι συμβάλλει στην πρόληψη για τις μεταστάσεις.

Κουκούτσια από σταφύλια

GRAPES

Τα κουκούτσια των σταφυλιών είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, φλαβονοειδών και της ενεργής ουσίας B2G2. Οι ουσίες των κουκουτσιών του σταφυλιού, μεταβάλλουν σημαντικά το DNA των καρκινικών κυττάρων, καθώς αυξάνουν τις δραστικές μορφές του οξυγόνου.

Λόγω της B2G2 μειώνουν ακόμα και το μέγεθος των όγκων μέχρι και 67%. Επιπλέον, βοηθούν στην αποφυγή της πρόωρης γήρανσης των ιστών, ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού, δυναμώνουν το ανοσοποιητικό, και προλαμβάνουν πολλές ασθένειες.

*Τα βότανα και οι σπόροι δεν αντικαθιστούν την φαρμακευτική θεραπεία σας. Σε κάθε περίπτωση, πριν τα καταναλώσετε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας

Δήμητρα Αγγέλου

Δείτε επίσης: Να είσαι ένας γεμάτος άνθρωπος

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα