Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Τρόποι για να αναπτυχθούν νέοι νευρώνες στον εγκέφαλο σε οποιαδήποτε ηλικία

Σε όλη την διάρκεια της ζωής μας, ο εγκέφαλος μας μπορεί να αναπτύξει νέους νευρώνες. Υπάρχουν τρόποι για να κρατήσουμε τον εγκέφαλο μας νέο και ζωντανό, όσο μεγαλώνουμε.

Η ανάπτυξη νέων νευρώνων έχει απόλυτα θετική επίδραση στην μνήμη, στην μάθηση, και στην προσοχή. Υπάρχει θετική επίδραση ακόμα και στο στρες.

Επιστημονικές μελέτες δείχνουν πως εξασκώντας κάποιες δεξιότητες, ο εγκέφαλος μας αναζωογονείται και αναπτύσσει νέους νευρώνες.

– Δώσε οξυγόνο στον εγκέφαλο σου

Ξεκίνα περπάτημα, τζόκινγκ, πήγαινε για χορό, ή ξεκίνα κολυμβητήριο. Η κίνηση των ποδιών ενισχύει τους παραγωγικούς νευρώνες του εγκεφάλου, που σχετίζονται με την μνήμη και την μάθηση. Όσο περισσότερο κινείς τα πόδια σου, τόσο περισσότεροι νευρώνες παράγονται.

WOMAN WALK

– Πήγαινε βόλτα

Η ανακάλυψη νέων αντικειμένων, νέων χώρων, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ και βελτιώνει τη μνήμη σου.

Πήγαινε σε άγνωστα μέρη! Με αυτόν τον τρόπο, ο εγκέφαλος παραμένει σε εγρήγορση, ανακαλύπτεις νέα μέρη, και πρέπει να σκεφτείς που θα πας, αλλά και να προσανατολιστείς. Αυτό βοηθάει πολύ τον εγκέφαλο σου να αναπτύξει νέους νευρώνες.

Δείτε επίσης: Διαβήτης: Ο ξηρός καρπός που πρέπει να τρως για να έχεις καλύτερη υγεία

– Φάε σωστά

Τα πολύτιμα λιπαρά οξέα Ω-3. Τα ω-3 λιπαρά οξέα συγκεντρώνονται στα κέντρα του εγκεφάλου που αφορούν τη μνήμη και τη μάθηση. Επίσης, επιβραδύνουν τον θάνατο των νευρώνων, και παράλληλα ενισχύουν την παραγωγή τους.

FISH FOOD HEALTH

– Κάνε διαλογισμό

Ασκήσεις μυαλού και σώματος. Μπορούν να βοηθήσουν πολύ. Βελτιώνουν τη μνήμη, και τη λήψη αποφάσεων. Επίσης, τονώσουν πολλά μέρη του εγκεφάλου. Και παράλληλα, διώχνουν το στρες και σε ηρεμούν.

YOGA LADY

– Γίνε δημιουργική

Προσπάθησε να γράψεις κάτι, ένα βιβλίο π.χ. Αν δεν μπορείς, ασχολήσου με κάτι άλλο δημιουργικό: Με το θέατρο, ή τις εικαστικές τέχνες.

VIOLIN MUSIC MICISIAN

Μάθε ένα μουσικό όργανο. Το παίξιμο ενός μουσικού οργάνου, μπορεί να ενισχύσει την νοητική σου ευκινησία. Μαζί με το ρυθμό, κάνει τον εγκέφαλο σου να χρησιμοποιεί αρκετές περιοχές του την ίδια στιγμή.

Η δημιουργικότητα σε βοηθά να αναπτύξεις νέους νευρώνες

 

Δημήτρης Θεοφανίδης

Δείτε επίσης: Οι συνήθειες που θα κάνουν παραγωγική την καθημερινότητα σου

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα