Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Το κρέας που καταναλώνεται περισσότερο από όλα: Ποια είναι η θρεπτική του αξία, πόσο ωφέλιμο είναι  (Συνταγή για φανταστικό γιουβέτσι)

Είναι το κρέας που καταναλώνεται περισσότερο από όλα στον κόσμο, αλλά και το πιο θρεπτικό.

Σε σχέση με τα υπόλοιπα κόκκινα κρέατα συνιστάται ειδικά για την διατροφή των παιδιών και των ασθενών.

Έχει μεγάλη θρεπτική αξία, περιέχει καθαρή πρωτεϊνη, σίδηρο, και βιταμίνη Β12.

Καλή ποιότητα έχουν τα μοσχάρια ελευθέρας βοσκής, που εκτρέφονται με χλωρίδα από τα βοσκοτόπια που μεγαλώνουν.

Την καλύτερη ποιότητα κρέατος όμως μας εγγυώνται για τα μοσχάρια βιολογικής εκτροφής, γιατί εκτρέφονται αποκλειστικά σε φυσικά λιβάδια.

Δείτε επίσης: Μήλο: Πλούσιο σε βιταμίνες, αποτρέπει την εμφάνιση του καρκίνου. (Συνταγή για φανταστική μηλόπιτα)

Γευστική Πρόταση με μοσχάρι 


Γιουβέτσι με Μοσχάρι

Υλικά:

2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μερίδες

1 πακέτο κριθαράκι μέτριο

1 σκελίδα σκόρδο

1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι

400γρ. ντοματάκια κονκασέ ή ένας χυμός ντομάτας συμπυκνωμένος

½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο

Ελαιόλαδο

1 ξυλάκι κανέλα

5-6 κόκκους μπαχάρι

Κεφαλοτύρι ή μυζήθρα τριμμένα

Αλάτι, πιπέρι

Πως θα το φτιάξετε:

Σε μεγάλο σκεύος τσιγαρίζετε το κρέας στο λάδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρετε όλα μαζί μέχρι να μαραθεί και το κρεμμύδι και σβήνετε με το κρασί.

Κατόπιν προσθέστε την ντομάτα, την κανέλα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.

Αφήστε το να πάρει μια βράση, και μετά ρίξτε δύο φλιτζάνια ζεστό νερό. Αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1 -1,5 ώρα, μέχρι να ψηθεί το κρέας.

Σε τηγάνι, προσθέστε λάδι και το κριθαράκι, και τσιγαρίστε από όλες τις πλευρές μέχρι να χρυσίσει. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει σπυρωτό.

Αδειάστε το κρέας με το ζωμό του σε ταψί, ρίξτε το κριθαράκι, και λίγο ακόμα νερό. Τόσο όσο να σκεπάσει το κριθαράκι. Ανακατέψτε να πάει παντού το κριθαράκι.

Ψήστε το γιουβέτσι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά χωρίς να το σκεπάσετε μέχρι να ροδίσει από πάνω. Πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί.

Σερβίρετε όπως είναι ζεστό, και προσθέστε από πάνω extra τριμμένο τυρί για πιο πλούσια γεύση.

Καλή σας όρεξη!

 

Μαρία Κωνσταντινίδου

Δείτε επίσης: Έχεις εθισμό στις αγορές? Δες γιατί προκαλείται, ποια διαταραχή δείχνει, και ποια είναι η θεραπεία του

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα