Τι σημαίνουν τα αυτοκόλλητα στα φρούτα, οι πληροφορίες που μας δίνουν

Τα αυτοκόλλητα στα φρούτα, δεν είναι απλώς μια μικρή λεπτομέρεια. Τι σημαίνουν τα αυτοκόλλητα στα φρούτα, οι πληροφορίες που μας δίνουν!

Πολλοί έχουν αναρωτηθεί τι σημαίνουν τα μικρά αυτοκόλλητα στα φρούτα. Εκτός από το φωτεινό λογότυπο, υπάρχει ένας ψηφιακός κωδικός PLU (Price-Look Up).

Αποδεικνύεται ότι οι παραγωγοί επισημαίνουν τα φρούτα όχι μόνο για να ταυτοποιηθούν, αλλά και για να γνωστοποιήσουν σημαντικές πληροφορίες στους καταναλωτές.

Έχετε δει τα αυτοκόλλητα επάνω στις μπανάνες; Δείτε τι συμβολίζουν!

Δείτε επίσης: Οι εξαιρετικές ιδιότητες του ροδόνερου για το πρόσωπο και το σώμα

Τι σημαίνουν τα αυτοκόλλητα στα φρούτα, οι πληροφορίες που μας δίνουν:

4ψήφιος κωδικός που ξεκινά με 3 ή 4

Εάν υπάρχουν μόνο τέσσερις αριθμοί στο αυτοκόλλητο, σημαίνει ότι τα φρούτα ή τα λαχανικά έχουν καλλιεργηθεί με τη μέγιστη χρήση γεωργικών πρακτικών, συμπεριλαμβανομένης της άφθονης λίπανσης και χρήσης φυτοφάρμακων στην επικονίαση.

5ψήφιος κωδικός που αρχίζει με 8

Κατά την καλλιέργεια τέτοιων φρούτων, χρησιμοποιήθηκαν τεχνολογίες γενετικής μηχανικής (ΓΤΟ) που έχουν προκαλέσει έντονες διαμάχες. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα πιο συχνά γενετικά τροποποιημένα φρούτα είναι το πεπόνι, η μπανάνα και η παπάγια.

5ψήφιος κωδικός που αρχίζει με 9

Αν δείτε πέντε αριθμούς που ξεκινούν από το 9, αυτό σημαίνει ότι καλλιεργούνται όπως έκαναν οι πρόγονοί μας: ξεχορτάριασμα και χωρίς χημικά λιπάσματα. Ένα τέτοιο προϊόν θεωρείται βιολογικό.

Δείτε επίσης: Τροφική αλλεργία: Μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη για την υγεία σου

Εάν δεν υπάρχει κωδικός PLU στα φρούτα

Οι περισσότεροι προσπαθούν να επιλέξουν φρούτα χωρίς αυτοκόλλητα. Αλλά στην πραγματικότητα, είναι ασφαλέστερο να προτιμάτε τα προϊόντα με ετικέτα, επειδή όσα εισάγονται πρέπει να περιέχουν αυτοκόλλητα. Και αν δεν υπάρχουν, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα προϊόντα να έχουν «καθαριστεί» από αυτά εσκεμμένα.

Πηγή toftiaxa.gr

Δείτε επίσης: Τα κορυφαία βότανα του κόσμου για καλύτερη υγεία και ευεξία

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα