Στις 16 Μαΐου ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες ενόψει του μίνι καύσωνα. Με ποιους κανόνες θα λειτουργήσουν, πόσο στοιχίζει η είσοδος.

Ενόψει μίνι καύσωνα και με εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής λοιμωξιολόγων, αποφασίστηκε να ανοίξουν από το Σάββατο 16 Μαΐου οι οργανωμένες παραλίες της χώρας.

Το θερμόμετρο έχει ανέβει, και θα ανέβει κι άλλο τις επόμενες μέρες, και οι ελεύθερες παραλίες γεμίζουν καθημερινά από κόσμο. Ανησυχώντας για το συνωστισμό, η κυβέρνηση εξέτασε στην αρχή της εβδομάδας το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών, ενώ χθες τελικά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έδωσε το πράσινο φως για το Σάββατο 16 Μαΐου.

Ο στόχος είναι να εκτονωθεί η κοσμοσυρροή στις ελεύθερες παραλίες, μιας και αυτό που προκαλεί την εξάπλωση της πανδημίας είναι ο συνωστισμός, όπως ανέφερε ο κ. Νίκος Σύψας, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Οι κανόνες που θα ισχύουν στις οργανωμένες παραλίες είναι οι εξής:

– Σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες είναι υποχρεωτική η καταγραφή του αριθμού των παρευρισκομένων.

– Σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες, ο μέγιστος αριθμός λουομένων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ.

UMBRELLAS SEA

– Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών ορίζεται στα 4 μέτρα, ενώ ορίζεται και ελάχιστη απόσταση 1 μέτρου μεταξύ της περιμέτρου του σκιάστρου δύο ομπρελών.

Ανά ομπρέλα μπορούν να υπάρχουν μέχρι 2 ξαπλώστρες, με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα.

– Η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα σε δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες ορίζεται στο 1,5 μέτρο.

– Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (κυλικεία, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ) λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο (takeaway).

– Τα προϊόντα τους πωλούνται μόνο συσκευασμένα και απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο.

Απαγορεύεται η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών.

Απαγορεύεται το delivery στα σημεία αυτά.

– Δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο χώρο του καταστήματος.

– Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν ορίζεται στο 1,5 μέτρο.

– Υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους.

Το προσωπικό των οργανωμένων παραλιών υποχρεούται να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες ή καρέκλες έπειτα από τη χρήση από κάθε πελάτη. Επίσης, υποχρεούται να απολυμαίνει τακτικά τις εγκαταστάσεις υγιεινής, αναρτώντας σχετικό πρόγραμμα το οποίο και θα επιδεικνύεται σε περίπτωση ελέγχου.

– Στην ξαπλώστρα τοποθετείται υποχρεωτικά πετσέτα με ευθύνη του λουόμενου.

– Απαγορεύεται η ομαδική άθληση με σωματική επαφή

– Υπενθυμίζεται ότι για την προστασία της δημόσιας υγείας είναι απαραίτητο και στις παραλίες να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις, να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής.

Με αυτό τον οδηγό κανόνων, οι υπεύθυνοι των οργανωμένων παραλιών ξεκίνησαν άμεσα τις ετοιμασίες για να υποδεχτούν τους λουόμενους από το αυτό το Σάββατο. Από τις παραλίες με τις οποίες επικοινωνήσαμε, ενημερωθήκαμε ότι θα υπάρχει ελεγχόμενη είσοδος και έξοδος λουομένων, οπότε μπορεί να χρειαστεί αναμονή μέχρι να εισέλθει κάποιος στην παραλία.

Τις πόρτες τους μεταξύ άλλων οργανωμένων παραλιών θα ανοίξουν το Varkiza Resort (με είσοδο 5€ τις καθημερινές και € 6 το σαββατοκύριακο), η Astir Beach (25€ και 40€), η Ακτή του Ήλιου στον Άλιμο (6€) και η Ακτή Βουλιαγμένης (5€). Η Λίμνη Βουλιαγμένης θα είναι ανοιχτή από αυτή την Παρασκευή (15€), ενώ το Αυλάκι δεν θα έχει είσοδο και ομπρέλες. Μάθαμε επίσης ότι η παραλία του Ever Eden Beach Resort στην Ανάβυσσο θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα.

 

πηγή

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα