Σκύλο ή γάτα? Με ποιά κριτήρια να επιλέξεις τον αγαπημένο σου φίλο, ανάλογα με τον τρόπο της ζωής σου

Ένα πολύ ευχάριστο δίλημμα για εσένα που αποφάσισες να βάλεις στην ζωή σου ένα κατοικίδιο. Σκύλο ή γάτα? Με ποια κριτήρια να επιλέξεις τον αγαπημένο σου φίλο, ανάλογα με τον τρόπο της ζωής σου

Πριν αποφασίσεις τι θέλεις, πρέπει να σκεφτείς πόσο το θέλεις, γιατί η απόκτηση ενός κατοικίδιου δεν είναι καθόλου αστεία υπόθεση.

Η φροντίδα ενός ζώου είναι ευθύνη για το ίδιο το ζωάκι, και επιπλέον πρέπει να σκεφτείς τα έξοδα που φέρνει η απόκτηση του.

Πως να διαλέξεις όμως, σκύλο ή γάτα?

Κατ’ αρχήν εμπιστέψου το ένστικτο σου. Πως νιώθεις για τις γάτες και πως για τους σκύλους?

GIRL DOG

Δείτε επίσης: Αγάπη, αυτοπεποίθηση, καλή υγεία, είναι μερικά από τα οφέλη που σου προσφέρουν τα κατοικίδια

Τι “ταιριάζει” περισσότερο στον τρόπο ζωής σου? Το σκυλάκι είναι μια πολύ καλή συντροφιά αν έχεις παιδιά. Έχει πολλά να προσφέρει στα παιδιά η συντροφιά ενός σκύλου στο σπίτι. Το σκυλί είναι και φύλακας.

Τι θέλεις? Ένα σκύλο φύλακα στο διαμέρισμα, ή ένα μικρό παιχνιδιάρικο σκυλάκι για να έχει συντροφιά όλη η οικογένεια?

Πολύ σημαντικό είναι να υπολογίσεις τον χρόνο που μπορείς να διαθέσεις καθημερινά για τις απαραίτητες βόλτες του σκύλου σου (2-3 φορές την ημέρα).

Κάποιες ράτσες είναι εντάξει με 5λέπτες ή 10λέπτες βόλτες – shih-tzu,pug,Dog de Bordeaux- και άλλες χρειάζονται περίπου 1 ώρα – ντοπερμαν,λαμπραντορ,τζακ ρασελ- για να βγάλουν την ενέργεια τους και να είναι ισορροπημένα στο σπίτι ώστε να μην αρχίζουν οι γνωστές σε όλους ”καταστροφές” με μασούλημα επίπλων κλπ.

MOTHER BOY DOG
Ο μεγαλόσωμος σκύλος θα σου κοστίσει περισσότερο λόγω της τροφής του, και επίσης πρέπει να σκεφτείς πως θα τον μετακινείς στις διακοπές ή στις βόλτες. Επίσης, δεν μπορείς να κλείσεις σε ένα μικρό διαμέρισμα ένα μεγαλόσωμο σκυλί.

Αν πάλι δεν έχεις χρόνο για βόλτες, ή δεν έχεις χώρο για σκύλο, μήπως να σκεφτείς μια γατούλα?

MAN CAT

Οι γάτες χρειάζονται μόνο την άμμο για τα περιττώματα τους, αλλά και τα εμβόλια και αποπαρασιτισμούς όπως και οι σκύλοι. Αν ζεις σε ξέφρενους ρυθμούς και δεν προλαβαίνεις για βόλτες κτλ, τότε η γάτα είναι η ιδανική λύση για σένα. Οι γάτες επίσης είναι πολύ καθαρά ζώα και καθημερινά περιποιούνται το τρίχωμά τους σε αντίθεση με τους σκύλους που απαιτούν μπάνιο και grooming από εμάς.

WOMAN CAT

Σκέψου με προσοχή τα παραπάνω, και αποφασίστε ποιο θα είναι το νέο μέλος της οικογένειας σου. Γιατί για μέλος της οικογένειας πρόκειται. Το ζωάκι σου, ότι κι αν είναι αυτό – σκύλος ή γάτα – μόνο αγάπη και χαρά θα φέρει στη ζωή σου.

Ότι και να διαλέξεις, γάτα ή σκύλο, ένα είναι το σίγουρο: Η αγάπη και η ευγνωμοσύνη που θα σου δείχνουν καθημερινά με το που σε βλέπουν, θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο.

 

Ευτυχία Κοσμίδη

Δείτε επίσης: Ακόμα κι όταν όλα σου πάνε στραβά…. Θυμήσου αυτά τα 5 πράγματα και χαμογέλα!

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα