Ρεκόρ Γκίνες για τον Έλληνα κολυμβητή Χρυσικόπουλο, που κατέρριψε το ρεκόρ κολύμβησης σε πισίνα 50 μέτρων

Ο αθλητής έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που κολύμπησε τη μεγαλύτερη απόσταση σε πισίνα τέτοιων διαστάσεων σε μια εβδομάδα – Κατέγραψε 358,2 χλμ. σε 7 ημέρες!

Μοναδικές στιγμές εκτυλίχθηκαν χθες στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, καθώς ο Σπύρος Χρυσικόπουλος κατέρριψε το ρεκόρ κολύμβησης σε πισινά 50 μέτρων, ενώ κατέγραψε 358,2 χλμ. σε 7 ημέρες!

Ο αθλητής έπρεπε να καλύψει μέσα σε μια εβδομάδα τουλάχιστον 250χλμ. για να είναι σε θέση να διεκδικήσει τον τίτλο του κατόχου ρεκόρ Γκίνες.

Η εκκίνηση δόθηκε την Κυριακή 9 Μαΐου στις 12:00 και ο Έλληνας κολυμβητής υπέρ-αποστάσεων κάλυψε τα πρώτα 100χλμ. μόλις την επόμενη μέρα, κολυμπώντας αδιάκοπα.

Η πρώτη ολιγόλεπτη ξεκούραση του αθλητή πραγματοποιήθηκε το δεύτερο 24ωρο και παρόλο που οι πρώτοι σωματικοί πόνοι έκαναν την εμφάνισή τους, δεν κατάφεραν να αποσυντονίσουν τον αθλητή και να τον επιβραδύνουν από την πλώρη που είχε χαράξει προς τον στόχο που δεν ήταν άλλος από την συμπλήρωση των 250χλμ.

AT THE SWIMMING POOL

Και ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν κολυμπήσει 250χλμ. συνολικά στη ζωή τους, ο Σπύρος όχι μόνο κατάφερε να τα καλύψει, αλλά το πέτυχε 3 μέρες νωρίτερα από τη χρονική προθεσμία που είχε.

Συγκεκριμένα, ενώ είχε χρόνο να διανύσει αυτή την απόσταση μέχρι την Κυριακή 16 Μαΐου, ο Σπύρος κατάφερε να πιάσει το όριο ξημερώματα Παρασκευής, έχοντας στη διάθεσή του άπλετο χρόνο να εκτοξεύσει το τελικό νούμερο των χιλιομέτρων.

Δείτε επίσης: Επιστήμονες δημιούργησαν για πρώτη φορά έμβρυα από κύτταρα ανθρώπων και πιθήκων

Την Κυριακή λοιπόν 16 Μαΐου κάτω μια άκρως συγκινησιακή ατμόσφαιρα τα ρολόγια σταματούν στις 12:00 ακριβώς, ο Σπύρος ολοκληρώνει την προσπάθεια και η συνολική καταμέτρηση των κριτών μουδιάζει το μυαλό: 358,2χλμ. σε 7 ημέρες.

Δηλαδή, είναι σαν να κολύμπησε την απόσταση Αθήνα – Μυτιλήνη.

Ο Σπύρος γράφει ιστορία και γίνεται ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που κολυμπάει τη μεγαλύτερη κολυμβητική απόσταση σε 50μ. πισίνα σε μια εβδομάδα, μια απόσταση δύσκολα θα μπορέσει να κατατριφθεί.

Αυτό που απομένει είναι να συλλεχθούν όλα τα στοιχεία που καταγράφηκαν και τις 7 ημέρες της προσπάθειας και τα οποία απαιτούνται από το Guinness World Record και έπειτα από εξονυχιστικό έλεγχο, να αποδοθεί στο Σπύρο ο τίτλος κατόχου του ρεκόρ Γκίνες.

Τον κύριο Χρυσικόπουλο, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κύριος Λευτέρης Αυγενάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα, κυρία Λουκία Κεφαλογιάννη, η Σύμβουλος Άθλησης Περιφερειάρχη Αττικής, κυρία Χριστίνα Γαλανοπούλου και από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος ο Γενικός Γραμματέας κύριος Στέφανος Αυγουλέας και η κυρία Καλλιόπη Αραούζου μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Εκπρόσωπος Αθλητών.

TWO MAN AT THE SWIMMING POOL

Συγκινητική στιγμή για τον αθλητή ενώ κολυμπούσε, ήταν όταν αντίκρισε τον μεγαλύτερο δρομέα αποστάσεων όλων των εποχών κ. Γιάννη Κούρο, με πολλά ρεκόρ Γκίνες στην κατοχή του τα οποία έχουν μείνει απλησίαστα, και τον κ. Κανέλλο Κανελλόπουλο, πρωταθλητή ποδηλασίας και κάτοχο ρεκόρ Γκίνες.
Υπερήφανα στο πλευρό του αθλητή βρίσκεται η εταιρεία DEMCON ως Μεγάλος Χορηγός που από την πρώτη στιγμή στήριξε αυτό το μοναδικό παγκόσμιο ρεκόρ.

Η εταιρεία DEMCON δραστηριοποιείται στον τομέα των κατεδαφίσεων έχοντας κατακτήσει μεγάλες διακρίσεις μέσα από την εμπειρία της σε έργα διεθνούς κύρους. Ως υποστηρικτής της καινοτομίας, συνδυάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το προφίλ της, με το Παγκόσμιο ρεκόρ Guinness του Σπύρου Χρυσικόπουλου.

Δείτε επίσης: 7 χρυσοί κανόνες ηρεμίας, που θα  αλλάξουν τη ζωή σου

Καθώς το νερό είναι το στοιχείο του αθλητή, χορηγός σε αυτό το κολυμβητικό γεγονός είναι το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ, το πιο βραβευμένο ελληνικό νερό στον κόσμο που ξεχωρίζει για τα Διεθνή Βραβεία Ποιότητας που έχει κατακτήσει. Η ενυδάτωση του αθλητή διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο τόσο στην καθημερινότητά του, όσο και στα εγχειρήματά του και η συμβολή του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΘΕΟΝΗ σε αυτό το εγχείρημα είναι πολύτιμη.

Μεγάλος υποστηρικτής του εγχειρήματος είναι το Ο.Α.Κ.Α., το οποίο συνέβαλε σημαντικά στην υλοποίηση αυτού του παγκοσμίου ρεκόρ Guinness και χάρη στην αμέριστη στήριξη από τον Γενικό Διευθυντή του Ολυμπιακού Σταδίου, κ. Χαλιορή Κωνσταντίνο, ο Σπύρος εξασφάλισε της καθημερινές του προπονήσεις αλλά και τον χώρο διεξαγωγής του εγχειρήματος, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.

 

Πηγή

Δείτε επίσης :  Το βότανο της μακροζωϊας.. Τονώνει, και είναι γεμάτο ευεργετικά συστατικά

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα