Πόσο απαραίτητα είναι τα ταξίδια? Αναζωογονούν την καρδιά, το μυαλό, την ψυχή σου

Καλοκαίρι ή Χειμώνα δεν έχει σημασία. Το ταξίδι είναι ταξίδι.

Πολλοί έχουν συνδυάσει στο μυαλό τους τα ταξίδια με την ξεκούραση, δεν είναι όμως μόνο έτσι.

Τα ταξίδια γεμίζουν την ψυχή σου

Πόσο χαρούμενος νιώθεις με την προοπτική ενός ταξιδιού! Φτιάχνεις πλάνα, ονειρεύεσαι που θα πας, τι θα συναντήσεις, ποιους ανθρώπους θα γνωρίσεις.

Θα βρεθείς σε ένα brand new περιβάλλον. Αυτό από μόνο του σε ενθουσιάζει. Χαλαρώνεις, ξεφεύγεις από τα προβλήματα σου, ζεις όμορφες στιγμές, απαλλάσσεσαι από κάθε άγχος.

Τα ταξίδια κρατάνε το μυαλό σου σε εγρήγορση

Λαμβάνεις νέες πληροφορίες, αποθηκεύεις νέες εικόνες, γνωρίζεις νέα πράγματα. Ζεις νέες εμπειρίες. Συναντάς και μελετάς νέους ανθρώπους και τις συνήθειές τους.

Δείτε επίσης: 7 χρυσοί κανόνες ηρεμίας, που θα  αλλάξουν τη ζωή σου

Σε ανακουφίζουν από το άγχος

Ζεις ανέμελες στιγμές, δημιουργικές. Μαθαίνεις πράγματα, για άλλους ανθρώπους, άλλους πολιτισμούς, άλλη κουλτούρα. Βιώνεις το διαφορετικό που έχει να σου προσφέρει η τοποθεσία ή η χώρα που έχεις επισκεφθεί. Δεν έχεις να σκεφτείς κάτι άλλο, είσαι απασχολημένος , είσαι αλλού, τα προβλήματα είναι πίσω.

Τα ταξίδια αυξάνουν τις γνώσεις σου και την αυτοπεποίθησή σου

Μαθαίνεις για νέα ήθη και έθιμα, μαθαίνεις διαφορετικούς πολιτισμούς. Μαθαίνεις γεωγραφία, μέρη που δεν γνώριζες καν ότι υπάρχουν.

Τα ταξίδια σου ανοίγουν τους ορίζοντες

Έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις νέους ανθρώπους, την κουλτούρα τους, τον τρόπο ζωής τους. Βλέπεις την διαφορετικότητά τους σε σχέση με την δική σου ζωή. Μαθαίνεις πως δεν υπάρχουν διακρίσεις, όλοι είμαστε ίσοι. Και συνειδητοποιείς πόσο μικρός είναι ο κόσμος μας. Ένα νέο μέρος ή μια καινούρια γνωριμία με διαφορετική οπτική από αυτές που έχεις συνηθίσει, μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή. Μετά από ένα ταξίδι επαναπροσδιορίζεις πράγματα.

Σου χαρίζουν αξέχαστες αναμνήσεις

Βάζουν χρώμα στη ζωή σου, σπάνε την ρουτίνα σου. Γεμίζεις από εικόνες, κάνεις νέους φίλους. Δημιουργείς το άλμπουμ της ζωής σου, παίρνεις εμπειρίες, φτιάχνεις ιστορίες για να διηγείσαι.

Κάνουν καλό στην καρδιά σου

Είτε περπατάς ώρες για να γνωρίσεις έναν νέο τόπο, είτε ανεβαίνεις ένα βουνό, είτε κολυμπάς, ασκείσαι. Και αυτό σου κάνει καλό, γιατί η σωματική κίνηση μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!

Ταξίδια είναι οι εμπειρίες που μετατρέπονται σε αναμνήσεις….

Αναμνήσεις βαθειά χαραγμένες που τις θυμόμαστε σε όλη μας τη ζωή.

Αλήθεια, το επόμενο ταξίδι σου, που θα είναι?

 

Νάνσυ Οικονόμου

Δείτε επίσης: Βιταμίνη D.. Ο Σύμμαχος μας ενάντια στον καρκίνο.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα