Πόσα γνωρίζεις για το κρέας που καταναλώνεται περισσότερο από όλα στον κόσμο? (συνταγή)

Published by Megeia on

Πόσα γνωρίζεις για το μοσχαρίσιο κρέας?
Είναι το κρέας που καταναλώνεται περισσότερο από όλα στον κόσμο, αλλά και το πιο θρεπτικό.
Σε σχέση με τα υπόλοιπα κόκκινα κρέατα συνιστάται ειδικά για την διατροφή των παιδιών και των ασθενών.

Έχει μεγάλη θρεπτική αξία, περιέχει καθαρή πρωτεϊνη, σίδηρο, και βιταμίνη Β12.
Καλή ποιότητα έχουν τα μοσχάρια ελευθέρας βοσκής, που εκτρέφονται με χλωρίδα από τα βοσκοτόπια που μεγαλώνουν.
Την καλύτερη ποιότητα κρέατος όμως μας εγγυώνται για τα μοσχάρια βιολογικής εκτροφής, γιατί εκτρέφονται αποκλειστικά σε φυσικά λιβάδια.
Γευστική Πρόταση με μοσχάρι 

Γιουβέτσι με Μοσχάρι
Υλικά:
2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μερίδες
1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
1 σκελίδα σκόρδο
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
400γρ. ντοματάκια κονκασέ ή ένας χυμός ντομάτας συμπυκνωμένος
½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
Ελαιόλαδο
1 ξυλάκι κανέλα
5-6 κόκκους μπαχάρι
Κεφαλοτύρι ή μυζήθρα τριμμένα
Αλάτι, πιπέρι
Σε μεγάλο σκεύος τσιγαρίζετε το κρέας στο λάδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρετε όλα μαζί μέχρι να μαραθεί και το κρεμμύδι και σβήνετε με το κρασί.
Κατόπιν προσθέστε την ντομάτα, την κανέλα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
Αφήστε το να πάρει μια βράση, και μετά ρίξτε δύο φλιτζάνια ζεστό νερό. Αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1 -1,5 ώρα, μέχρι να ψηθεί το κρέας.
Σε τηγάνι, προσθέστε λάδι και το κριθαράκι, και τσιγαρίστε από όλες τις πλευρές μέχρι να χρυσίσει. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει σπυρωτό.
Αδειάστε το κρέας με το ζωμό του σε ταψί, ρίξτε το κριθαράκι, και λίγο ακόμα νερό. Τόσο όσο να σκεπάσει το κριθαράκι. Ανακατέψτε να πάει παντού το κριθαράκι.
Ψήστε το γιουβέτσι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά χωρίς να το σκεπάσετε μέχρι να ροδίσει από πάνω. Πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί.
Σερβίρετε όπως είναι ζεστό, και προσθέστε από πάνω extra τριμμένο τυρί για πιο πλούσια γεύση.
Καλή σας όρεξη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *