Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Αυτές οι τροφές που καταναλώνεις καθημερινά…κάνουν κακό στο δέρμα σου και σε γερνούν πρόωρα.

Αν θέλεις να δείχνεις νέα και υγιής, πρέπει να μάθεις ποιες είναι οι τροφές που καθημερινά καταναλώνεις και σε γερνούν πρόωρα. Οι θεραπείες και οι κρέμες δεν θα σε βοηθήσουν αρκετά, αν δεν κάνεις σημαντικές αλλαγές στην διατροφή σου.

Παρακάτω θα δεις μερικές τροφές που σίγουρα καταναλώνεις και δεν ξέρεις πόσο κακό μπορούν να κάνουν στο δέρμα αλλά και στο σώμα σου.

Ζάχαρη

Ο νούμερο ένα εχθρός της υγείας σου. Σε όσα σημεία του σώματος σου υπάρχει παραπάνω ζάχαρη από όσο πρέπει, προσκολλάται κολλαγόνο, που κάνει το δέρμα σου να γίνεται σκληρό και άκαμπτο. Αυτό προκαλεί ρυτίδες.

SWEETS

Αλάτι

Το αλάτι αφυδατώνει το σώμα σου. Αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι κουρασμένη και χωρίς ενέργεια. Επίσης, η υψηλή κατανάλωση αλατιού επιφέρει προβλήματα στο συκώτι, και υψηλή πίεση.

Γλυκαντικά

Έχει αποδειχθεί ότι τα τεχνητά γλυκαντικά που περιέχουν ασπαρτάμη, δημιουργούν πονοκεφάλους, πόνους στις αρθρώσεις, αλλά και μεγαλώνουν την επιθυμία σου για γλυκό.

Δείτε επίσης: Ο τσιγκούνης…. είναι τσιγκούνης παντού!

COOFFEE

Καφές

Ο καφές αφυδατώνει, με ολέθριες συνέπειες για την υγεία του δέρματος σου. Πίνε ένα καφεδάκι, αλλά να προτιμάς του χυμούς.

Υδατάνθρακες

Η μεγάλη κατανάλωση υδατανθράκων μπορεί να βλάψει το κολλαγόνο στις ίνες του δέρματος σου με αποτέλεσμα να είναι άκαμπτο και γερασμένο.

DRINKS

Αλκοόλ

Το αλκοόλ παχαίνει και αφυδατώνει το σώμα. Ειδικά το καλοκαίρι σε συνδυασμό με την ζέστη, το αλκοόλ έχει καταστροφικές συνέπειες για το δέρμα αλλά και το σώμα σου.

Τηγανητά

Τα τηγανητά φαγητά συμβάλλουν και αυτά στην διάσπαση του κολλαγόνου του δέρματος με αποτέλεσμα να δείχνει θαμπό και κουρασμένο.

FRIED FOOD

Αναψυκτικά

Περιέχουν πολύ ζάχαρη, ενώ παράλληλα αφυδατώνουν το δέρμα σου.

Ακολούθησε μια ισορροπημένη διατροφή και θα δείς μεγάλη διαφορά στην επιδερμίδα αλλά και στο σώμα σου.

Να πίνεις πολύ νερό! Δεν υπάρχει καλύτερη ενυδάτωση από αυτή για το δέρμα σου.

 

Εύη Μανίρη

Δείτε επίσης: Ποτέ δεν είναι αργά για να κάνεις αυτά που θέλεις. Μόνο εσύ καθορίζεις τον χρόνο για να αλλάξεις την ζωή σου

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα