Οι μαθητές στην Κίνα φοράνε ειδικά καπέλα για να κρατούν τις αποστάσεις

Ένα αρχαίο κινέζικο καπέλο έχει προστεθεί στις μάσκες προσώπου και το απολυμαντικό χεριών ως ένα ακόμα όπλο στον αγώνα κατά του Covid-19.

Ένα δημοτικό σχολείο στο Χανγκζού στα ανατολικά της χώρας εμπνεύστηκε από τα καπέλα που φορούσαν αξιωματούχοι της δυναστείας Song, που κυβέρνησαν την Κίνα μεταξύ 960 και 1279, για να ενισχύσουν την “κοινωνική αποστασιοποίηση” στους μαθητές του.

Οι μαθητές από την προηγούμενη Δευτέρα, οπότε και επέστρεψαν στο σχολείο, φορούν τις δικές τους χειροποίητες εκδοχές των συγκεκριμένων καπέλων, οι οποίες έχουν μεγάλες προεκτάσεις ή πτερύγια για να τους κρατήσουν σε απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από τους συμμαθητές τους.

Ένας θρύλος λέει ότι ο πρώτος αυτοκράτορας της δυναστείας των Song διέταξε τους υπουργούς του να φορούν καπέλα με δύο μακριά πτερύγια στις πλευρές, έτσι ώστε να μην μπορούν να ψιθυρίσουν μεταξύ τους στις συνελεύσεις των δικαστηρίων χωρίς να ακουστούν, σύμφωνα με τον Tsui Lik-hang, ιστορικό στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ.

CLASS KIDS

Δείτε επίσης: Τι βιώνουν τα παιδιά όταν ξαναπαντρεύονται οι γονείς τους

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά στους ανθρώπους να μείνουν σε απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου για να περιορίσουν την εξάπλωση του κοροναϊού που προκαλεί το Covid-19. «Εάν είστε πολύ κοντά, μπορείτε να αναπνεύσετε στα σταγονίδια, συμπεριλαμβανομένου του ιού Covid-19 εάν το άτομο που βήχει έχει την ασθένεια», συμβουλεύει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Τα καπέλα θεωρήθηκαν ένας καλός τρόπος να καταλάβουν την έννοια της κοινωνικής αποστασιοποίησης τα μικρά παιδιά

Τα οποία δυσκολεύονται να κατανοήσουν αφηρημένες έννοιες. «Καθώς τα παιδιά μπορούν να δουν και να νιώσουν αυτά τα καπέλα και καταλαβαίνουν όταν τα πτερύγια χτυπούν το ένα το άλλο, μπορεί να είναι πιο ικανά να κατανοήσουν τι πρέπει να κάνουν και να θυμούνται να διατηρήσουν τη φυσική τους απόσταση», δήλωσε ο Ian Lam Chun-bun, αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος της προσχολικής εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ-Κονγκ.

 

πηγή

Δείτε επίσης: Πήρε πτυχίο πανεπιστημίου και έχει σύνδρομο down: Μιλάει για την “καθυστερημένη” κοινωνία και την διαφορετικότητα

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα