Μάνγκο: Πλούσιο σε βιταμίνες, με πολλές αντικαρκινικές ιδιότητες

Published by Maggie on

FRUITS

 

Μάνγκο: Πλούσιο σε βιταμίνες, με πολλές αντικαρκινικές ιδιότητες

Εξωτικό, όμορφο και ζουμερό, το μάνγκο έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

Η πολύ μαλακή σάρκα τους είναι πάντα ζουμερή και γλυκιά, αν και μερικές φορές είναι λίγο στυφή. Ορισμένα μάνγκο έχουν ινώδη σάρκα, ενώ άλλα είναι ζουμερά και βουτυράτα.

Ένα φλιτζάνι μάνγκο περιέχει μόλις 100 θερμίδες, και πάνω από 20 βιταμίνες, και ανόργανα συστατικά.

MANGO JUICE

Το μάνγκο δεν περιέχει λιπαρά, νάτριο και χοληστερόλη.

Πρόκειται για ένα φρούτο που είναι πλούσια πηγή βήτα καροτένιου.

Δείτε επίσης: Χάσε κιλά εύκολα και γρήγορα, με τον πιο υγιεινό τρόπο

Μόνο ένα μάνγκο παρέχει σχεδόν τις συνολικές ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνη C, αλλά και βιταμίνη Α. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, χαμηλά σε λιπαρά (ένα μάνγκο περιέχει περίπου 1γρ. λιπαρών) και έχουν λίγες θερμίδες.

Τα οφέλη από την κατανάλωση του μάνγκο είναι πολλά, ας δούμε μερικά από αυτά:

Βελτιώνει τη μνήμη
Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη B6, η οποία βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος.

Προστατεύει από διάφορες μορφές καρκίνου
Οι πολυφαινολικές αντιοξειδωτικές ενώσεις που περιέχονται στο μάνγκο, προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου, του μαστού, της λευχαιμίας και του προστάτη. Το μάνγκο είναι μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης B6, βιταμίνης C και βιταμίνης Ε. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνη C βοηθά το σώμα να αναπτύξει αντίσταση κατά των μολυσματικών παραγόντων και προστατεύει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες.

MANGO

 

Δείτε επίσης: Υπερτροφές, κατάλληλες για όσους πάσχουν από την νόσο του Crohn

Βελτιώνει την όραση
Το μάνγκο είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, αλλά και φλαβονοειδών όπως η βήτα-καροτίνη, άλφα-καροτίνη, καθώς και β-κρυπτοξανθίνη. Διαθέτει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που είναι απαραίτητες για την όραση.

Μειώνει τη χοληστερίνη
Είναι πλούσιο σε ίνες που μειώνουν την κακή χοληστερόλη στο αίμα. Η βιταμίνη-C και η πηκτίνη που περιέχει, βοηθούν στην μείωση της LDL χοληστερόλης στον οργανισμό. Επίσης, προστατεύει τις αρτηρίες, καθώς περιέχει πολυφαινολικά αντιοξειδωτικά.

Μειώνει τον διαβήτη

Λόγω των φυτικών ινώνπου περιέχει, κατεβαίνουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Ένα φλιτζάνι μάνγκο παρέχει περίπου 3 γραμμάρια φυτικών ινών. Το μάνγκο έχει γλυκαιμικό δείκτη 51.

 

Δήμητρα Αγγέλου

Δείτε επίσης: Ακόμα κι όταν όλα σου πάνε στραβά…. Θυμήσου αυτά τα 5 πράγματα και χαμογέλα!

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!