Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ιαπωνία έφτιαξε υπερυπολογιστή που ψάχνει θεραπεία για τον κορονοϊό

 

Η Ιαπωνία έφτιαξε υπερυπολογιστή που ψάχνει θεραπεία για τον κορονοϊό

Ο Fugaku είναι το νέο τεχνολογικό διαμάντι της Ιαπωνίας, η οποία άφησε πίσω της ΗΠΑ και Κίνα, φέρνοντας τον ταχύτερο και ισχυρότερο υπολογιστή στον κόσμο. Ο ρόλος του στην Covid-19.
Για μία σχεδόν δεκαετία, η Ιαπωνία έβλεπε τις… πλάτες των ΗΠΑ και Κίνα σε ό,τι αφορά την τεχνολογική πρωτοκαθεδρία στην κατασκευή υπολογιστών, σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα Top500.
Τα τελευταία έξι χρόνια, ωστόσο, φαίνεται ότι οι Ιάπωνες είχαν βάλει στόχο να πάρουν τα ηνία, σχεδιάζοντας μέσα σε αυτό το διάστημα ένα τεχνολογικό διαμάντι που, με ταχύτητα ανάλογη αυτής που πιάνει, έστειλε την Ιαπωνία στην κορυφή της εν λόγω ιστοσελίδας.

TECHNOLOGY COMPUTERS

Δείτε επίσης: Κάνε το αδυνάτισμα δροσερή απόλαυση: Οι χυμοί που θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις 
Ο λόγος για το “Fugakuτον -πλέον- ταχύτερο και ισχυρότερο υπερυπολογιστή στον κόσμο, ο οποίος εκτελεί περισσότερους από 415 τετράκις εκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο, όντας 2,8 φορές γρηγορότερος από τον μέχρι πρότερος γρηγορότερο υπολογιστή και 1.000 φορές πιο ταχύς από έναν κοινό υπολογιστή.
Ο νέος αυτός υπερυπολογιστής σχεδιάστηκε από τον τεχνολογικό κολοσσό “Fujitsu” και το Κέντρο Υπολογιστικής Επιστήμης RIKEN στο Κόμπε, όπου και είναι εγκατεστημένος.
Περιλαμβάνει 150.000 μονάδες επεξεργασίας υψηλής απόδοσης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προσομοίωση πυρηνικών εκρήξεων, εικονικών όπλων αι κλιματικών συστημάτων, ενώ στη σεισμικά ενεργή Ιαπωνία θα μπορεί να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο για τη χαρτογράφηση σεισμών και τσουνάμι.

 

Ο ρόλος του στον κορονοϊό
Μπορεί να μην έχει μπει ακόμη σε καθεστώς πλήρους λειτουργικότητας, ωστόσο, ο Fugaku (ένα άλλο όνομα για το εμβληματικό ιαπωνικό Όρος Φίτζι) αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

MOBILE COMPUYTER

Συγκεκριμένα, ο υπερυπολογιστής αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να βοηθήσει στον εντοπισμό θεραπειών, “σκανάροντας” περίπου 2.000 φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που δεν έχουν φτάσει στο στάδιο κλινικής δοκιμής.
Ήδη κάνει προσομοιώσεις για τη μετάδοση των σταγονιδίων μεταξύ των ανθρώπων σε χώρους όπως γραφεία ή τρένα. Επικεφαλής του RIKEN πάντως εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη χρήση και συμβολή του υπολογιστή στην αντιμετώπιση της Covid-19.+

 

πηγή cibrato.gr

Δείτε επίσης: Αγάπη, αυτοπεποίθηση, καλή υγεία, είναι μερικά από τα οφέλη που σου προσφέρουν τα κατοικίδια
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

 

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα