Γιατί πρέπει να βγεις αμέσως από το νερό αν η θάλασσα έχει αυτά τα τετράγωνα κύματα

Η φράση «διασταυρούμενες θάλασσες» αναφέρεται σε κύματα που προέρχονται από δύο κατευθύνσεις και διασταυρώνονται και όχι ότι η θάλασσα είναι ταραγμένη (αν και οι διασταυρούμενες θάλασσες είναι παρεμπιπτόντως πολύ επικίνδυνες).

Εάν δείτε τετράγωνα κύματα στη θάλασσα, θα πρέπει αμέσως να βγείτε από το νερό. Υποβρύχια υπάρχουν ισχυρά ρεύματα που μπορούν να καταστρέψουν ακόμα και πλοία.

Μια διασταυρούμενη θάλασσα είναι μια θαλάσσια κατάσταση αιολικώς παραγόμενων κυμάτων που σχηματίζουν συστήματα μη παράλληλων κυμάτων.

Δείτε επίσης: Ο Έλληνας που έχει πάει σε όλες τις χώρες του κόσμου – ο πιο πολυταξιδεμένος άνθρωπος

WATER SEA

Οι διασταυρούμενες θάλασσες έχουν μεγάλη ποσότητα κατευθυνόμενης εξάπλωσης. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν τα κύματα του νερού που προκαλούνται από καιρικές συνθήκες συνεχίζουν παρά τη μετατόπιση του ανέμου. Τα κύματα που παράγονται από το νέο άνεμο τρέχουν σε μια γωνία με αυτά από τον παλιό.

Δύο καιρικά συστήματα που είναι μακρινά μεταξύ τους μπορεί να δημιουργήσουν μια διασταυρούμενη θάλασσα όταν τα κύματα από τα συστήματα, συναντώνται σε ένα μέρος μακριά από το κάθε μετεωρολογικό σύστημα. Μέχρι να διαλυθούν τα παλαιότερα κύματα, δημιουργούν ένα επικίνδυνο φαινόμενο για τη θάλασσα.

Αυτή η κατάσταση της θάλασσας είναι αρκετά κοινή και ένα μεγάλο ποσοστό των ατυχημάτων πλοίων έχει παρατηρηθεί να συμβαίνει σε αυτή την κατάσταση. Τα καράβια ανταποκρίνονται καλύτερα σε μεγάλα κύματα όταν πλέουν κάθετα σε αυτά. Σε μια διασταυρούμενη θάλασσα, τα καράβια είναι πιθανότερο να χτυπηθούν με επικίνδυνο τρόπο.

πηγή

Δείτε επίσης: Πρόσεχε τι σκέφτεσαι γιατί οι σκέψεις σου καθορίζουν την υγεία σου.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα