Η γλυκοπατάτα είναι αμυλούχο λαχανικό ρίζας, που καλλιεργείται παγκοσμίως. Είναι πολύ εύκολο να την προσθέσεις στην διατροφή σου, και θα ήταν καλό, μιας και έχει εκπληκτικά οφέλη για την υγεία.
Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά – προστατεύειτο σώμα μας από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος. Περιέχει φυτικές ίνες, που είναι ωφέλιμες για την υγεία του εντέρου.
Είναι πλούσια σε β-καροτένιο που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο σώμα σου και ωφελεί την όραση.
Περιέχει πρωτεΐνη, βιταμίνες Α, C, Β6, μαγγάνιο, κάλιο, χαλκό και νιασίνη.
Σας έχω απίθανη συνταγή για ζεστή σαλάτα με γλυκοπατάτες, που θα γίνει η αγαπημένη όλων.
Θα χρειαστείτε:
2 μεγάλες γλυκοπατάτες
4 παντζάρια μόνο το βολβό
2 σκελίδες σκόρδο
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γρ baby σπανάκι
150 γρ. κατίκι Δομοκού
50 γρ. καβουρδισμένα κάσιους
Δεντρολίβανο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δείτε επίσης: Άσε το παιδί σου να χαρεί την ανεπανάληπτη παιδική του ηλικία. Μια φορά θα την ζήσει!
Για το dressing
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. μηλόξυδο
1 κ.σ μέλι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως θα την φτιάξετε:
Σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετείστε λαδόκολλα. Κόψτε σε ισομεγέθεις κύβους τις γλυκοπατάτες και τα παντζάρια, και ραντίστε τα με ελαιόλαδο. Προσθέστε αλάτι, και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατέψτε και προσθέστε στο τέλος το δεντρολίβανο και το σκόρδο.
Ψήστε στις αντιστάσεις στους 180 C για 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Σε ένα μπολ θα φτιάξετε το dressing. Τοποθετείστε το ελαιόλαδο, το μηλόξιδο το μέλι, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και ανακατέψτε καλά με σύρμα.
Σερβίρετε σε ένα μεγάλο μπολ τα ζεστά λαχανικά, προσθέστε το baby σπανάκι, το κατίκι, και τα κάσιους και περιχύστε με το dressing.
*Tip:
Για extra γεύση, προσθέστε τραγανά, ξεροψημένα κρουτόν
Μαρία Κωνσταντινίδου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!