Είναι το απόλυτο φαγητό για το Κυριακάτικο τραπέζι.
Εύκολο, πεντανόστιμο, ένα φαγητό που θα λατρέψουν μικροί με μεγάλοι!
Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
4 – 4,5 κιλά αρνάκι κομμένο από τον χασάπη σας για φούρνο
5 – 6 σκελίδες σκόρδο
2 – 2,5 κιλά πατάτες
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 μεγάλο λεμόνι ή 2 μικρά και το ξύσμα τους
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
2 – 3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
3 κουταλιές του γλυκού θυμάρι
Αλάτι, και Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πως θα το φτιάξετε:
Κατ’ αρχήν ανάψτε τον φούρνο για να ζεσταθεί.
Σκουπίστε καλά το αρνάκι με χαρτί κουζίνας και τοποθετήστε το στο ταψί. Ανοίξτε μικρές “σχισμές” στο αρνάκι και τοποθετείστε μέσα σκόρδο κομμένο στη μέση. Πολτοποιήστε στο ειδικό μηχάνημα 2 ακόμα σκελίδες σκόρδο και “περάστε” όλο το αρνί, σε όλες τις πλευρές του. Αλατοπιπερώστε καλά και βάλτε θυμάρι σε όλο το αρνάκι.
Στη συνέχεια, σε ένα μπολ τοποθετήστε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πατάτες baby με την φλούδα τους.
Φτιάξτε έναν πολτό με το λάδι, το στυμμένο λεμόνι και το ξύσμα, την μουστάρδα, το αλάτι, και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Περιχύστε τις πατάτες και ανακατέψτε καλά.
Τοποθετήστε τις πατάτες με το μίγμα στο ταψί, και βάλτε τα κλωναράκια του δεντρολίβανου σε όλο το ταψί, πάνω από τις πατάτες και το αρνί.
Ψήστε στο φούρνο στους 180 – 200 βαθμούς στις αντιστάσεις, γυρίζοντας ανά μισή ώρα πλευρά στο αρνάκι, και ανακατεύοντας προσεκτικά τις πατάτες.
Το ψήσιμο θα πάρει περίπου 3 ώρες, ανάλογα με τον φούρνο σας.
Στην τελευταία μισή ώρα του ψησίματος, βάλτε τον φούρνο στο γκριλ για να πάρει χρώμα το αρνάκι και να κάνει τραγανή κρούστα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για αρνί και κατσίκι, θα μειώσετε όμως τον χρόνο ψησίματος περίπου μισή ώρα.
Καλή σας όρεξη!
Μαρία Κωνσταντινίδου
Δείτε επίσης: Αρκούν 30΄ περπάτημα την ημέρα για να γιατρέψεις την ψυχή σου!
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!