Μια σαλάτα βόμβα βιταμινών, που μπορεί να καταναλωθεί και σαν κυρίως γεύμα.
Προσφέρει φυτικές ίνες, αλλά και πολύ γερές δόσεις πρωτεϊνης, βιταμίνες και μέταλλα που χρείαζεται ο οργανισμός μας.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
½ φλιτζάνι φασόλια μαυρομάτικα
½ φλιτζάνι ρεβύθια
½ φλιτζάνι φασόλια ξερά
½ φλιτζάνι φασόλια μαύρα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Δείτε επίσης: Πεντανόστιμο Τσίλι κον κάρνε (Chili con carne) πλούσιο σε γεύση και πρωτεϊνες
μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 φύλλα μαρούλι
2 κεφάλια παντζάρι
2 κρεμμύδια ξερά
Λίγα ντοματίνια
Πως θα την φτιάξετε:
Μουλιάστε από το προηγούμενο βράδυ ξεχωριστά τα όσπρια – τουλάχιστον για 8 ώρες. Στη συνέχεια, βράστε σε κατσαρόλα τα μαύρα φασόλια για 20 λεπτά. Στραγγίστε τα και αφήστε τα στην άκρη. Γεμίστε πάλι την κατσαρόλα και βράστε τα ρεβίθια για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, σε μεγάλη κατσαρόλα ρίξτε όλα τα όσπρια σε αλατισμένο νερό και βράστε τα μέχρι να μαλακώσουν – περίπου 30 λεπτά.
Χαράξτε τα πατζάρια και βράστε τα ξεχωριστά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20 λεπτά. Όταν μαλακώσουν, σουρώστε τα και αφήστε τα να κρυώσουν καλά.
Ψιλοκόψτε το μαρούλι και το κρεμύδι, και κόψτε τα ντοματίνια στα δύο. Κόψτε τα πατζάρια σε κυβάκια.
Σε μεγάλο μπολ τοποθετήστε τα όσπρια, αλατοπιπερώστε και ρίξτε λεμόνι. Στη συνέχεια, προσθέστε το μαρούλι, τα κρεμμύδια, τα ντοματίνια, το πατζάρι και τον μαϊντανό. Αλατίστε καλά, και προσθέστε ρίγανη και ελαιόλαδο.
*Tip:
Για extra νοστιμιά, προσθέστε κύβους πικάντικης φέτας
Καλή σας απόλαυση!
Μαρία Κωνσταντινίδου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!