Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024

Απολαυστικά μύδια σαγανάκι με ντομάτα και φέτα

Τα μύδια σαγανάκι είναι ένας εξαιρετικός μεζές που πάντα προτιμάμε στην ψαροταβέρνα, και τον απολαμβάνουμε με το ούζο, το κρασάκι ή την μπύρα μας. Απολαυστικά μύδια σαγανάκι με ντομάτα και φέτα!

Τα μύδια είναι αγαπημένα οστρακοειδή, με πολλά και αναγκαία θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό μας. Τα είναι αρκετά διαδεδομένα στο Ελληνικό τραπέζι, και τα προτιμούν μικροί και μεγάλοι.

Τα μύδια περιέχουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, φώσφορο, ασβέστιο, σίδηρο και αλκαλικά άλατα. Θεωρούνται σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών και βιταμινών.

Δείτε επίσης: Χωρίς ζάχαρη, σοκολατένιο ζουμερό κέικ κόλαση

Είναι μύθος ότι τα μύδια έχουν χοληστερίνη καθώς τα 100gr μύδια περιέχουν 58 mgr χοληστερόλης, ο κρόκος του αυγού έχει 1120 mgr, και τα 100gr τυρί φέτα, περιέχουν 70 mgr χοληστερόλης. Οπότε δεν βλάπτει καθόλου την χοληστερόλη σας η κατανάλωση μυδιών – με μέτρο πάντα.

Η συνταγή που σας δίνουμε είναι εύκολη, για να απολαμβάνετε αυτόν τον εξαίσιο μεζέ και στο σπίτι σας, όποτε το επιθυμείτε!

Απολαυστικά μύδια με την σαλτσούλα και την φέτα τους, για να κάνουμε πολλές “βούτες” με φρέσκο ψωμάκι. Υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση?

Απολαυστικά μύδια σαγανάκι με ντομάτα και φέτα:

FOOD WITH SAUCH

Υλικά που θα χρειαστείτε

500 γρ μύδια ψύχα (φρέσκα ή κατεψυγένα)

4 – 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 πιπεριά τσίλι (προαιρετικά)

2 – 3 ώριμες σφιχτές ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη

2 κουτ. σούπας κέτσαπ

300 γρ. τυρί φέτα

Λίγο αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Λίγο θυμάρι

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Πως θα τα φτιάξετε:

Ξεκινήστε ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Σοτάρετε καλά το κρεμμύδι να καραμελώσει και να γίνει διάφανο. Προσθέστε τις ντομάτες, το αλάτι  (προσοχή όχι πολύ) πιπέρι, θυμάρι, ζάχαρη και ανακατέψτε.

Δείτε επίσης:Λαχανικά που είναι πλούσια σε πρωτεϊνες

Αφήστε την σάλτσα να δέσει σε χαμηλή φωτιά για 10′. Στη συνέχεια, προσθέστε την κέτσαπ και τα μύδια και ανακατέψτε. Καλύψτε τα μύδια με κομμάτια φέτας, και αφήστε να μαγειρευτούν για 2 -3 λεπτά. Το φαγητό σας είναι έτοιμο! Σερβίρετε τα μύδια σαγανάκι ρίχνοντας από πάνω ψιλοκομμένο μαϊντανό.

* Τip

Συνοδέψτε τα μύδια σαγανάκι με φρεσκοψημένες φέτες ψωμιού που θα τους έχετε προσθέσει ελαιόλαδο, φρέσκια ρίγανη και αλάτι.

Καλή σας απόλαυση!

 

Μαρία Κωνσταντινίδου

Δείτε επίσης: Ότι δώσεις θα πάρεις και μάλιστα στο πολλαπλάσιο

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα