Κατ’ εξοχήν χειμωνιάτικο λαχανικό, χρησιμοποιείται σε σαλάτες, αλλά και στο φαγητό. Είναι ένας θησαυρός για τον οργανισμό με εκπληκτικά οφέλη.
Το λάχανο, είναι σταυρανθές λαχανικό, και θεωρείται υπερτροφή.
Περιέχει μαγγάνιο, φώσφορο, κάλιο, νάτριο, ψευδάργυρο, σελήνιο, θειαμίνη, φυλλικό οξύ, βιταμίνη C, β-καροτένιο, βιταμίνη Α.
Ρυθμίζει τις φλεγμονές. Περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά, και αντιμετωπίζει τις χρόνιες φλεγμονές. Βοηθά πολύ στην ρευματοειδή αρθρίτιδα και τις φλεγμονές του εντέρου.
Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες. Εμποδίζει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων στους μαστούς των γυναικών, αλλά και στον τράχηλο της μήτρας.
Προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη
Η σουλφοραφάνη του λάχανουπροφυλάσσει από ελικοβακτήριο του πυλωρού
Έχει υψηλή περιεκτικτότητα σε βιταμίνη C.
Είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ, που παίζει σημαντικό ρόλο στην δημιουργία νέων κυττάρων.
Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ω3 λιπαρά οξέα
Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, έχει λίγες θερμίδες και βοηθά στην απώλεια κιλών, μιας και φέρνει γρήγορα τον κορεσμό.
Είναι διαθέσιμο σε πολλά μεγέθη και χρώματα: Επιλέξετε ανάμεσα σε λαχανάκια Βρυξελών, κινέζικο λάχανο, άσρο ή μωβ λάχανο.
*Tip: Δεν πρέπει να κόβουμε το λάχανο σε μικρά κομμάτια, ούτε να το αφήνουμε εκτεθειμένο πριν το καταναλώσουμε, γιατί χάνει μέρος από τις βιταμίνες του και την θρεπτική του αξία.
Δήμημητρα Αγγέλου
Δείτε επίσης: Εσπεριδοειδή: Τα δώρα της φύσης με τις θαυματουργές ιδιότητες
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!