Θρεπτική, εύκολη και νόστιμη ομελέτα φούρνου με λαχανικά

Published by Maggie on

OMELLETTE IN OVEN

 

Θρεπτική, εύκολη και νόστιμη ομελέτα φούρνου με λαχανικά

Πολλές φορές λόγω έλλειψης χρόνου, αναζητάμε γεύματα θρεπτικα, εύκολα και γρήγορα, που αρέσουν σε όλη την οικογένεια.

Ομελέτα φούρνου! Μια εύκολη και πεντανόστμη λύση, για γεύμα ή για δείπνο. Ιδανική ακόμα και για να μας συνοδεύσει στη παραλία σκέτη, συνδυασμένη με μια δροσερή σαλάτα, ή σε σάντουιτς.

Τα αβγά όπως όλοι γνωρίζουμε είναι απαραίτητα στη διατροφή μας, γιατί μας προσφέρουν τα πολύτιμα συστατικά τους, με πρωτοπόρα την πρωτεϊνη. Τα αβγά προάγουν την υγεία του εγκεφάλου, μας δίνουν ενέργεια, ενισχύουν το ανοσοποιητικό, και μας χορταίνουν.

Σε συνδυασμό με λαχανικά, είναι ένα γεύμα – βόμβα βιταμινών, απαραίτητο σε μικρούς και μεγάλους για την σωστή λειτουργία του οργανισμού.

Δείτε επίσης: Η καλοκαιρινή μακαρονάδα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

OMELETTE

Θα χρειαστείτε:

6 αβγά

1 πιπεριά πράσινη κομμένη κυβάκια

1 πιπεριά κόκκινη κομμένη κυβάκια

6-7 φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε μικρά κομμάτια

1 πράσο (προαιρετικά) ψιλοκομμένο

2 σφιχτές ντομάτες κομμένες κυβάκια

5-6 φέτες ζαμπόν κομμένο κυβάκια

60 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη (ή φέτα, ανάλογα τι προτιμάτε)

3 κ. σούπας ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

θυμάρι

PIECE OF FOOD

Δείτε επίσης: Γαιδουράγκαθο για αποτοξίνωση, δυνατά οστά, καλή μνήμη, κ.α

Πως θα την φτιάξετε:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα.. Θα χρειαστείτε ένα ταψί 16-20 εκ. που θα το λαδώσετε με 1 κουταλιά λάδι. Σε ένα τηγάνι, προσθέστε 1 κουταλιά λάδι, και στη συνέχεια ρίξε το πράσο, τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το ζαμπόν. Ανακατέψτε καλά, και αλατίστε. Αφήστε να μαραθούν για 2-3 λεπτά, και αποσύρετε από την φωτιά.

Σε βαθύ μπολ, σπάστε τα αβγά και αλατοπιπερώστε. Στη συνέχεια, προσθέστε το μίγμα από το τηγάνι (πιπεριές, πράσο, μανιτάρια, ζαμπόν). Ψιλοκόψτε και ρίξτε μέσα και τις ντομάτες. Ρίξτε και την παρμεζάνα, και ανακατέψτε καλά.

Αδειάστε το μίγμα στο ταψί, και πασπαλίστε με 1 κουλαλιά ελαιόλαδο.

Ψήστε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να ψηθεί και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα η ομελέτα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε από το ταψί, και σερβίρετε προσθέτοντας από πάνω φρεσκοτριμμένο θυμάρι.

*Tip: Μπορείτε να ετοιμάσετε την ομελέτα από νωρίς – ή την προηγούμενη μέρα – και να φτιάξετε με αυτήν σάντουιτς για την παραλία.

Καλή σας απόλαυση!

Μαρία Κωνσταντινίδου

Δείτε επίσης: Λήμνος: Μοναδικά φυσικά τοπία, κάστρα, πέτρινα χωριά, και ιστορία αιώνων

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!