Σε δυσκολεύουν τα τακούνια? Σου έχουμε τρόπους για να περπατάς άνετα με τα τακούνια σου, να είσαι κομψή και φινετσάτη.

Σε δυσκολεύουν τα τακούνια? Σου έχουμε τρόπους για να περπατάς άνετα με τα τακούνια σου, να είσαι κομψή και φινετσάτη.

1. Βρες το σωστό μέγεθος
Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα είναι να βρεις τακούνια στο σωστό νούμερο. Τα flat παπούτσια, μπορούμε να τα προσαρμόσουμε αν δεν μας κάνουν ακριβώς, με τα τακούνια όμως δεν έχουμε τέτοια περιθώρια.
Αν τα τακούνια είναι πολύ μικρά θα πονέσουν τα πόδια σου και θα βγάλεις φουσκάλες. Αν πάλι είναι πολύ μεγάλα θα βγαίνει η φτέρνα σου καθώς περπατάς. Γι ‘αυτό είναι πολύ σημαντικό να δοκιμάζεις τα τακούνια και να τα περπατάς πριν τα αγοράσεις.
Εάν έχεις μόλις αρχίσει να φοράς τακούνια ή αν θέλεις να δοκιμάσεις ψηλότερα τακούνια απ’ότι συνήθως, προτείνω να διαλέξεις ένα ζευγάρι που θα έχει λουράκι στον αστράγαλο. Έτσι το πόδι σου θα παραμείνει στη θέση του και το βήμα σου θα είναι πιο σταθερό!

BLACK HIGH HEELS

2. Ποιότητα αντί για ποσότητα
Όλες μας έχουμε μπει στον πειρασμό να αγοράσουμε ένα φαινομενικά τέλειο ζευγάρι παπούτσια το οποίο όμως είναι ύποπτα φθηνό! Και πολλές από εμάς τα αγοράσαμε και το μετανιώσαμε τη στιγμή που βγήκαμε στο δρόμο.
Τα παπούτσια στηρίζουν όλο το σώμα μας καθώς περπατάμε και για αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να δώσεις κάποια χρήματα παραπάνω για ένα ζευγάρι που προσφέρει άνεση, στήριξη και σταθερότητα, παρά να βλάψεις τη μέση σου ή τα πόδια σου.
Δείτε επίσης: Microblanding αν θέλεις καλοσχηματισμένα φυσικά φρύδια με μεγάλη διάρκεια
Όταν αγοράζεις τακούνια σιγουρέψου ότι έχουν σταθερή σόλα. Αυτό μπορείς να το καταλάβεις τοποθετώντας τα μπροστά σου και χτυπώντας απαλά τα πλαϊνά και το πίσω μέρος. Αν τα τακούνια κουνιούνται σημαίνει ότι δεν είναι σταθερά. Επίσης, καλό θα ήταν να έχουν και αντιολισθητικές σόλες, ώστε να μπορείς να τα φοράς και τις βροχερές μέρες!
3. Μαλάκωσε τα
Πριν να φορέσεις τα τακούνια σου έξω, περπάτησε τα μέσα στο σπίτι, ώστε να μαλακώσουν και να πάρουν τη φόρμα του ποδιού σου και να μη σε πιέζουν όταν χρειαστεί να τα φορέσεις για μεγάλα διαστήματα.
Αν σου είναι ακόμη σφιχτά και τα νιώθεις δυσκίνητα, μπορείς να τα πας σε έναν τσαγκάρη ώστε να σου τα ανοίξει με ένα ειδικό μηχάνημα. Αν είναι δερμάτινα, μπορείς να τα ζεστάνεις με ένα πιστολάκι και να τους δώσεις το σχήμα που θέλεις με τα χέρια σου, όσο το δέρμα είναι ακόμη ζεστό.
Για επιπλέον άνεση, μπορείς να προσθέσεις εσωτερικές σόλες!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα