Πόσο συχνά πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου για να είναι καθαρά, λαμπερά και υγιή

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα καθορίσουν πόσο συχνά πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου, και αυτοί είναι ο τρόπος ζωής σου, ο τύπος των μαλλιών σου, κ.α.

Όλοι οι τύποι μαλλιών πρέπει να λούζονται κάθε λίγες μέρες και όχι καθημερινά, λένε οι ειδικοί.

Κατ’ αρχήν είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείς το κατάλληλο σαμπουάν και μαλακτικό.

HAIRSALON

Τα βαμμένα μαλλιά για παράδειγμα, απαιτούν περισσότερη περιποίηση. Να αποφεύγεις τα σαμπουάν και γενικότερα τα προϊόντα που περιέχουν πολλά χημικά, όπως τα parabens κτλ.

Καλό είναι να λούζεις τα μαλλιά σου κάθε δεύτερη ή τρίτη μέρα.  Το καθημερινό λούσιμο των μαλλιών ενθαρρύνει το τριχωτό της κεφαλής να παράγει σμήγμα και μπορεί να αφυδατώσει τα μαλλιά.

Δείτε επίσης: Απλοί τρόποι να χάσεις το λίπος στην κοιλιά

Ποιο σαμπουάν να επιλέξεις

WOMAN LONG HAIRS

Επέλεξε ένα σαμπουάν ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου. Αν τα μαλλιά σου είναι ξηρά ή λιπαρά, αν η τρίχα σου είναι λεπτή ή χοντρή, αν είναι σγουρά ή ίσια. Για τα λεπτά μαλλιά ενδείκνυνται τα ελαφρά σαμπουάν, πλούσια σε πρωτεϊνες που προσθέτουν όγκο.

Τα πολύ σγουρά μαλλιά χρειάζονται σαμπουάν που τα προστατεύουν από το σπάσιμο.  Για τα χοντρά μαλλιά κατάλληλα είναι τα σαμπουάν με ενυδατικούς και μαλακτικούς παράγοντες που προστατεύουν και από το φριζάρισμα.

Μάσκα μαλλιών

Υπάρχουν στο εμπόριο μάσκες ιδανικές για κάθε τύπο μαλλιών. Επέλεξε με βάση τον τύπο των μαλλιών σου, και εφάρμοσε μια με δύο φορές την εβδομάδα.

Πως να λούζεις τα μαλλιά σου

WOMAN WASHING HAIRS

Κάνε μασσάζ στον τριχωτό της κεφαλής με το σαμπουάν, αποφεύγοντας το πολύ ζεστό νερό. Να λούζεις πάντα τα μαλλιά σου με χλιαρό νερό, έτσι θα τους κάνεις καλό, και θα αποφύγεις το φριζάρισμα.

Να ξεπλένεις με δροσερό νερό. Να απλώνεις την μαλακτική κατά μήκος της ρίζας, και όχι από τον τριχωτό της κεφαλής. Το ίδιο ισχύει και για την μάσκα, εκτός αν αναγράφει κάτι διαφορετικό στον τρόπο εφαρμογής.

 

Μαρίνα Ανδρέου

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα