Με άριστης ποιότητας πρωτεΐνες, καθώς και βιταμίνης C, τα μύδια αποτελούν μια εξαιρετική τροφή. Σε συνδυασμό με πιλάφι, γίνονται ένα πολύ ωραίο και νόστιμο φαγητό, που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
500 γρ. μύδια με μισό κέλυφος φρέσκα ή κατεψυγμένα κατεψυγμένα
4 – κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 κούπα τσαγιού ρύζι καρολίνα
3,5 κούπες τσαγιού νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
Χυμό από μισό λεμόνι και το ξύσμα του
2 ντομάτες κομμένες καρέ
Αλάτι και πιπέρι
Δείτε επίσης: Ο τσιγκούνης…. είναι τσιγκούνης παντού!
Πως θα το φτιάξετε:
Πλύνετε καλά τα μύδια και αφήστε τα σε τρυπητό σκεύος να στραγγίξουν.
Σε πλατιά κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο μέχρι να σκεπάσει τον πάτο. Σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκι και το ξερό κρεμμύδι να γυαλίσουν. Προσθέστε το ρύζι και σοτάρετε να γυαλίσει κι αυτό. Σβήστε με το κρασί.
Στη συνέχεια, ρίξτε το νερό και τις ντομάτες, και αφήστε το ρύζι να βράσει για 15 λεπτά. Μετά ρίξτε και τα μύδια,τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, τον άνηθο, τον κουρκουμά και το αλάτι.
Βράστε το φαγητό για 5 λεπτά, σβήστε το και τραβήξτε το από την φωτιά. Τα μύδια χρειάζονται μόλις 5 λεπτά για να μαγειρευτούν.
Σερβίρετε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή σας όρεξη!
Μαρία Κωνσταντινίδου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!