Οργάνωσε πρακτικά και σωστά την ντουλάπα σου για να εξοικονομήσεις χώρο

 

Οργάνωσε πρακτικά και σωστά την ντουλάπα σου για να εξοικονομήσεις χώρο

Η ντουλάπα είναι ένα από τα σημεία του σπιτιού που συνεχώς θέλουν προσοχή και συμμάζεμα για να μην επικρατεί χάος. Κάθε εποχή που πρέπει να ανανεώσουμε τις ντουλάπες μας συνήθως γίνεται πανικός, και ιδιαίτερα αν έχουμε μικρές ντουλάπες και λίγο χώρο.
Η οργάνωση και τακτοποίηση της ντουλάπας είναι μια πολύ σημαντική δουλειά που πρέπει να βάλουμε στο πρόγραμμα. Με μια καλή διαρρύθμιση μπορούμε να εξοικονομίσουμε χώρο, και να βρίσκουμε πιο εύκολα τα πράγματα μας.

CLOTHES

Ιδέες για να οργανώσεις σωστά την ντουλάπα σου και να είναι όλα τακτοποιημένα:
– Άδειασε τελείως την ντουλάπα.
Έτσι θα δεις πόσο ακριβώς χώρο έχεις, και τι χρειάζεσαι.
– Καθάρισε το εσωτερικό της ντουλάπας.
Με ένα ήπιο καθαριστικό πέρασε όλη την ντουλάπα και φρέσκαρε την. Κανείς δεν θέλει τα ρούχα του να βρίσκονται μέσα σε μια βρώμικη ντουλάπα.

CLOTHES

Δείτε επίσης: Μην κοινοποιείς τα σχέδια και τις αποφάσεις σου σε κανέναν.
– Κάνε ξεκαθάρισμα.
Δες ποια ρούχα δεν σου κάνουν πια, ποια δεν χρειάζεσαι ή δεν θέλεις. Έτσι θα ξεφορτωθείς τα περιττά και θα κερδίσεις χώρο.
– Χώρισε τα ρούχα ανά κατηγορία.
Για την δουλειά, τα βραδινά ή καθημερινά. Έτσι θα τα βρίσκεις πιο εύκολα όποτε τα χρειάζεσαι. Τα ρούχα που φοράς περισσότερο θα πρέπει να βρίσκονται μπροστά.

BLOUSES

– Χώρισε τα ρούχα ανά χρώμα.
Έτσι η ντουλάπα σου θα δείχνει πιο οργανωμένη, και θα βρίσκεις πιο εύκολα ένα χρώμα αν θέλεις να το συνδυάσεις με κάποιο άλλο.
– Αγόρασε συρτάρια και καλάθια αποθήκευσης.
Έτσι μπορείς να τακτοποιήσεις πολλά πράγματα που είχες στην μέση, π.χ τα φουλάρια σου. Τακτοποίησε τα ρούχα σου με βάση το είδος τους. Τις μπλούζες μαζί, τα τζην μαζί, τα βραδινά μαζί, κτλ.
– Αγόρασε πολλαπλές κρεμάστρες.
Οι κρεμάστρες βοηθούν πολύ στην οργάνωση των ρούχων, είτε πρόκειται για μπλούζες, είτε για παντελόνια.

CLOTHES CLOSET

Λίγες συμβουλές ακόμα:
Αφού τακτοποιήσεις τις ντουλάπες σου, αγόρασε αρωματικά και τοποθέτησε τα μέσα. Έτσι τα ρούχα σου θα μοσχοβολάνε φρεσκάδα και καθαριότητα.
Λίγα μόλις λεπτά την εβδομάδα είναι αρκετά για να έχεις την ντουλάπα σου τακτοποιημένη. Φρόντιζε κάθε εβδομάδα να την συμμαζεύεις και θα είναι πάντα οργανωμένη και καθαρή.

 

Εύη Μανίρη

Δείτε επίσης: Έχεις μαύρους κύκλους? Δες πως θα τους αντιμετωπίσεις με 8 απλές κινήσεις
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

 

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα