Ο κορωνοϊός εμπνέει  συστήμα παρακολούθησης τεχνητής νοημοσύνης 

Ο κορωνοϊός εμπνέει  συστήμα παρακολούθησης τεχνητής νοημοσύνης 

 

Εταιρεία ανέπτυξε σύστημα βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να μας ειδοποιεί όταν παραβιάζουμε τις οδηγίες κοινωνικής απομάκρυνσης.
Μία εταιρία που ειδικεύεται στην τεχνητή νοημοσύνη, ανέπτυξε ένα σύστημα παρακολούθησης μέσω καμερών, το οποίο θα μπορεί να μας ειδοποιεί αν τηρούμε τους κανόνες της κοινωνικής απομάκρυνσης.
Η εν λόγω εταιρία, Landing AI, δημιούργησε ένα εργαλείο προγραμματισμού βίντεο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διαπιστωθεί αν οι άνθρωποι τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας, εν μέσω των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό.
«H Landing AI ανέπτυξε ένα εργαλείο εντοπισμού κοινωνικής απόστασης με βάση την τεχνητή νοημοσύνη, που μπορεί να εντοπίζει αν οι άνθρωποι κρατούν αποστάσεις ασφαλείας, αναλύοντας σε πραγματικό χρόνο τις εικόνες που λαμβάνει η κάμερα».
Μία ενδεχόμενη χρήση του συγκεκριμένου λογισμικού, αφορά την παρακολούθηση των χώρων εργασίας και την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας από τους εργαζόμενους, ενώ είναι ικανό να προειδοποιεί τα άτομα, σε περίπτωση που παραβιάζουν τους κανόνες.
Το σύστημα λειτουργεί χρησιμοποιώντας ένα «νευρικό δίκτυο» το οποίο εντοπίζει μεμονωμένα άτομα και δημιουργεί γύρω τους ένα «κουτί». Αν δύο «κουτιά» πλησιάσουν περισσότερο από το επιτρεπτό, χρωματίζονται με κόκκινο χρώμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Amazon έχει ήδη υιοθετήσει παρόμοιες τεχνολογίες στις αποθήκες της, ενώ έχει προειδοποιήσει τους εργαζόμενους πως ενδεχομένως να απολυθούν αν παραβιάσουν τις οδηγίες περί κοινωνικής απόστασης και απομάκρυνσης.
Όπως αποκαλύπτουν τα τελευταία στοιχεία, η ανθρωπότητα θα υπομείνει αυτούς τους κανόνες και τις οδηγίες για αποστάσεις ασφαλείας για πολύ καιρό οπότε, οπότε το λογισμικό της Landing AI καθώς και οι πρακτικές της Amazon είναι μια γεύση από το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.

πηγη

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα