Έρχονται οι φακοί επαφής επαυξημένης πραγματικότητας- Τι θα βλέπεις μπροστά στα μάτια σου

Τα πιο διακριτικά wearables επαυξημένης πραγματικότητας (AR) που έχουμε δει, έρχονται με τη μορφή έξυπνων γυαλιών. Συχνά όμως ακόμα κι αυτές οι συσκευές είναι ογκώδεις και άχαρες και κάνουν το χρήστη να ξεχωρίζει στο πλήθος, ενώ δεν είναι και άνετες για πολύωρη χρήση.

Στη Mojo Vision όμως ίσως να έχουν την απάντηση, καθώς ανακοίνωσαν πως δημιούργησαν AR φακούς επαφής.

eyes

Το πρωτότυπο λειτουργεί αλλά είναι στα πρώτα στάδια ανάπτυξης. Είναι συνδεδεμένο με καλώδιο και χρειάζεται εξωτερική μπαταρία, αλλά η εταιρία θεωρεί πως στο κοντινό μέλλον θα καταφέρει να ενσωματώσει την πηγή ενέργειας στο φακό.

Η εταιρία οραματίζεται την πρωταρχική χρήση των AR φακών επαφής για ιατρικούς σκοπούς. Προς το παρόν παραμένει άγνωστο αν θα γίνουν ποτέ διαθέσιμοι στο εμπόριο, καθώς χρειάζονται και την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων, αλλά έχουν ξεκινήσει κλινικές δοκιμές.

Ο φακός περιέχει 14.000 pixels/ίντσα, ασύρματη κεραία και αισθητήρες εικόνας και κίνησης. Οι υπεύθυνοι της εταιρίας λένε πως το προϊόν τους θα πάρει τα μάτια των ανθρώπων από τις οθόνες των κινητών τους και θα τα επιστρέψει στον κόσμο γύρω τους. Η πρώτη εφαρμογή θα είναι σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης, προβάλλοντας εικόνες και πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για το περιβάλλον γύρω τους. Η εταιρία θέλει μελλοντικά να προσθέσει και δυνατότητα zoom, καθώς και βελτίωση της όρασης στο σκοτάδι.

πηγη

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα