Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης από τον Σεπτέμβριο σε όλα τα σχολεία

Μετά την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος σε 218 σχολεία που ξεκίνησε την τρέχουσα σχολική περίοδο, η διδασκαλία της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης επεκτείνετε από τον Σεπτέμβριο σε όλα τα σχολεία της χώρας. Την επέκταση του προγράμματος ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή.

«Επεκτείνουμε σε όλα τα σχολειά πια, από τον Σεπτέμβριο, το πρόγραμμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης το οποίο εφαρμόστηκε πιλοτικά κατά τη φετινή χρονιά.

GIRL AT SCHOOL

Γιατί ο σεβασμός, όχι μόνο στο άλλο φύλο αλλά και στη διαφορετικότητα, πρέπει να διδάσκεται νωρίς», ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού ενώ ανακοίνωσε και τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και την αυστηροποίηση των ποινών για τα αδικήματα κατά της γενετήσια ελευθερίας.

Δείτε επίσης: Νιώθεις θλίψη? Η θλίψη σου είναι η φωνή του εσωτερικού εαυτού σου, που λέει ότι πρέπει να αλλάξεις κάτι..

Στον θεσμικό κύκλο «Ευ ζην», διδάσκεται η θεματική της σεξουαλικής αγωγής, ενώ στον θεματικό κύκλο

TEACHER AT SCHOOL

«Κοινωνική ενσυναίσθηση και ευθύνη» εντάσσεται η ενίσχυση αξιών όπως ο αλληλοσεβασμός, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Με τον ίδιο νόμο θεσπίστηκε ο Σύμβουλος Σχολικής Ζωής. Πρόκειται για εκπαιδευτικό που αναλαμβάνει υπό την ευθύνη του/της συγκεκριμένο αριθμό τμημάτων και τάξεων μαθητών, προκειμένου να παρεμβαίνει, καθοδηγεί και ενημερώνει μαθητές, γονείς και κηδεμόνες σε θέματα παιδαγωγικής αντιμετώπισης ζητημάτων σε τομείς που απασχολούν τη σχολική μονάδα.

Πηγή

Δείτε επίσης: Οι θεραπευτικές ιδιότητες και τα πολύτιμα οφέλη που έχουν οι σπόροι μουστάρδας

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα