Μαγευτικές φωτογραφίες από τον ετήσιο διαγωνισμό στο Βόρειο Σέλας

Η εκθαμβωτική ομορφιά ενός από τα πιο συναρπαστικά φαινόμενα της φύσης μεταφέρεται στην οθόνη μας σε μια σειρά φωτογραφιών που κόβουν την ανάσα.

Το Βόρειο Σέλας είναι το όνειρο σχεδόν όλων των ταξιδευτών (και όχι μόνο), που είναι πρόθυμοι να αψηφήσουν το κρύο της περιόδου αυτής για να βρεθούν κάτω από αυτό το θέαμα.

COLOURS

Πρόκειται για ένα ουράνιο φαινόμενο που παρατηρείται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας. Η επιστημονική θεωρία λέει ότι το βόρειο σέλας δημιουργείται από τον βομβαρδισμό των υψηλών αυτών ατμοσφαιρικών στρωμάτων από ηλεκτρόνια, τα οποία προέρχονται από τη συνεχή ροή φορτισμένων σωματίων από τον Ήλιο μας.

COLOURS FINLAND

Δείτε επίσης: Η παράδοση στην Ισλανδία εδώ και πολλά χρόνια λέει, τα Χριστούγεννα να ανταλλάσουν για δώρα βιβλία. Η χώρα με τους περισσότερους συγγραφείς στον κόσμο, κάτι έχει να μας πει…

Εδώ να πούμε ότι υπάρχει και το Νότιο Σέλας, όπου συμβαίνει στον Νότιο Πόλο, που φυσικά δεν είναι κατοικημένος. Λέγεται ότι ο πρώτος παρατηρητής του φαινομένου ήταν ο Αριστοτέλης, ο οποίος το αναφέρει στο έργο του «Μετεωρολογικά», πράγμα σπάνιο βέβαιο για τις μεσογειακές χώρες.

MOUNTAIN TREES

Οι επιστήμονες λένε ότι εμφανίζονται κάθε 3-4 ώρες. Το περιβάλλον συγκεντρώνει αυτή την ενέργεια και σε μια στιγμή την απελευθερώνει. Αυτά τα εκπληκτικά αποτελέσματα είναι που συλλαμβάνουν με το φακό τους σε μια σειρά 25 φωτογραφιών που διακρίθηκαν στον ετήσιο διαγωνισμό «Capture the Atlas Northern Lights Photographer of the Year».

COLOURS IN THE SKY

Οι νικητές αυτής της χρονιάς πήραν αυτές τις φωτογραφίες σε χώρες όπως στις ΗΠΑ, στη Ρωσία, την Φινλανδία, τη Νορβηγία, την Ισλανδία, την Αυστραλία, τον Καναδά και την Ανταρκτική. Το κυρίαρχο χρώμα είναι το πράσινο, όμως αποκαλύπτεται μια ολόκληρη παλέτα χρωμάτων.

πηγή

Δείτε επίσης: Οι συνήθειες των ψυχικά δυνατών ανθρώπων

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα