Λαχταριστές μελιτζάνες στο φούρνο με σάλτσα και φέτα

Είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό, που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους: Μελιτζάνες στο φούρνο με φρέσκια σάλτσα ντομάτας και φέτα! Είναι το φαγητό που θέλεις να σε περιμένει στο σπίτι μετά την θάλασσα, για να το απολαύσεις με μια μεγάλη φέτα ψωμί, και να σε χορτάσει γεύση και αναμνήσεις!

Πανεύκολο φαγητό που μπορούν όλοι να φτιάξουν σε λίγο σχετικά χρόνο, πεντανόστιμο και λαχταριστό.

Η μελιτζάνα είναι ένα λάχανικό που βρίσκουμε σε αφθονία το καλοκαίρι, και θεωρείται από τα λαχανικά που μας δίνουν πολλά αντιοξειδωτικά – τόσο σημαντικά για την υγεία μας.

Ανήκει στο top10 στην αντιοξειδωτική ικανότητα ανάμεσα σε 120 διαφορετικά λαχανικά παγκοσμίως.

Οι μελιτζάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, και παράλληλα λίγα λιπαρά. Συνιστώνται σε όσους έχουν διαβήτη τύπου 2. Περιέχει ελάχιστους υδατάνθρακες και υψηλό ποσοστό φυτικών ινών.

Δείτε επίσης: Υπερτροφές, κατάλληλες για όσους πάσχουν από την νόσο του Crohn

EGGPLANTS

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4-5 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε φέτες

6-7 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

300 γρ. φέτα

½ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

1 κουταλάκι γλουκού ξερό θυμάρι

1 κουταλάκι γλυκού ξερή ρίγανη

1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Δείτε επίσης: Κρίταμο, το βότανο του γυαλού που τονώνει το ανοσοποιητικό

FOOD IN OVEN

Πως θα το φτιάξετε:

Τοποθετήστε τις κομμένες μελιτζάνες αφού τις πλύνετε καλά σε ένα σουρωτήρι, αλατίστε και αφήστε τις για 30 λεπτά να σταθούν. Στη συνέχεια ξεπλύντε τις καλά, και σκουπίστε τις με απορροφητικό χαρτί.

Προθερμάνετε τον φούρνο, και σε ταψί τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί. Αραδειάστε τις μελιτζάνες – μια στρώση – και αλείψτε τις με ένα πινέλο με λίγο ελαιόλαδο.

Ψήστε στο γκριλ για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Συνεχίστε μέχρι να τελειώσετε με όλες τις μελιτζάνες. Μετά αφήστε τις στην άκρη.

Σε τηγάνι, προσθέστε 3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, και ρίξτε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Αφήστε να τσιγαριστούν για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια ρίξτε και τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Προσθέστε την ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, την ζάχαρη, και ανακατέψτε καλά. Αφήστε τα να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Στη συνέχεια, προσθέστε τον μαϊντανό και το βασιλικό και αποσύρετε από την φωτιά.

Ανάψτε τον φούρνο στους 190 -200ο C. Ρίξτε στο ταψί μερικές κουταλιές από την σάλτσα ντομάτας μέχρι να καλύψω τον πάτο. Στην συνέχεια, τ οποθετήστε τις μελιτζάνες στη σειρά, και γεμίστε τις με σάλτσα. Από πάνω τοποθετήστε την φέτα που θα έχετε κόψει σε μικρά κυβάκια. Με την υπόλοιπη σάλτσα, περιχύστε όλο το ταψί.

Ψήστε για περίπου 40 – 45 λεπτά, μέχρι να έχει δέσει η σάλτσα και να στέκεται το φαγητό. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή ακόμα και κρύο, είναι το ίδιο νόστιμο.

*Tip:

Απολαύστε το φαγητό σας με 2 φέτες φρέσκο ζυμωτό ψωμί, και μπύρα παγωμένη. Εξαίσια γεύση!

Καλή σας απόλαυση!

 

Μαρία Κωνσταντινίδου

Δείτε επίσης: Γιατί είναι σημαντικό για την ισορροπία σου να περνάς χρόνο μόνος σου

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα