Κορονωϊός: Ρινικό σπρέυ που σκοτώνει το 99,9% των ιών εντός 2 λεπτών, παράγει το Ισραήλ

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ υποστηρίζει ότι το ρινικό σπρέι είναι αποτελεσματικό εντός 2 λεπτών – Εκτιμά ότι μπορεί να σώσει πολλές ζωές, κυρίως σε χώρες που δεν έχουν πρόσβαση σε εμβόλια.

Στο εμπόριο αναμένεται να διατεθεί ένα ρινικό σπρέι που μπορεί να σκοτώσει το 99,9% των σωματιδίων ενός ιού. Το σπρέι παρασκευάζεται ήδη σε εργοστάσιο του Ισραήλ. Η εφευρέτης του Δρ. Γκίλι Ρέγκεβ υποστήριξε στους Times of Israel ότι το σπρέι θα μπορούσε να προλάβει μεγάλο μέρος της διασποράς του κορωνοϊού σε όλον τον κόσμο.

Δείτε επίσης: Αλλαγές για τα ΑμεΑ: Κάρτα αναπηρίας, προσωπικός βοηθός, μεγάλες αλλαγές στα ΚΕΠΑ

«Ελπίζουμε ότι το ρινικό σπρέι θα σώσει πολλές ζωές ανθρώπων σε χώρες που περιμένουν το εμβόλιο» δήλωσε η βιοχημικός, που είναι συνιδρύτρια της εταιρείας SaNOtize και ανέπτυξε το σπρέι στον Καναδά. Υποστήριξε ότι το προϊόν είναι προσβάσιμο οικονομικά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο πρόληψης και προστασίας από οποιασδήποτε ιογενή λοίμωξη του αναπνευστικού.

WOMAN WITH NASAL SPRAY

Σύμφωνα με την επιστήμονα, το σπρέι είναι αποτελεσματικό εργαστηριακά έναντι ενός μεγάλου αριθμού ιών, ενώ οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού δεν επηρεάζουν την αποτελεσματικότητά του. «Περιέχει ένα αντιικό ευρέος φάσματος που σκοτώνει όλους τους ιούς και όλες τις μεταλλάξεις», σημειώνει.

Δείτε επίσης: Οι καλές και υγιείς σχέσεις είναι θέμα σωστής επιλογής, όχι καλής τύχης

«Ισοδύναμο απολυμαντικού χεριών για τη μύτη»

Η Ρέγκεβ χαρακτήρισε το Enovid «ισοδύναμο απολυμαντικού χεριών για τη μύτη» και διευκρίνισε ότι δημιουργεί ένα φυσικό φράγμα στις ρινικές διόδους για να σταματήσει τους ιούς μαζί με ένα «χημικό φράγμα» του μονοξειδίου του αζώτου, το οποίο είναι γνωστό για τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες. Λόγω του μονοξειδίου του αζώτου, το ειδικό σπρέι δεν «μπλοκάρει» τους ιούς, αλλά τους σκοτώνει.

Το σπρέι θα πουληθεί πρώτα στο Ισραήλ. Ήδη, το υπουργείο Υγείας έχει δώσει εσωτερική έγκριση ως φαρμακευτικό προϊόν κατάλληλο για άτομα άνω των 12 ετών, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορεί να χρησιμοποιείται και από άτομα που δεν έχουν ακόμη κριθεί κατάλληλα για εμβολιασμό.

Επίσης, έχει εγκριθεί για πώληση στη Νέα Ζηλανδία, ενώ αναμένεται έγκρισή του σε σειρά χωρών, συμπεριλαμβανομένου και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το εργοστάσιο στο οποίο παράγεται στο Ισραήλ, εργάζεται να κατασκευάσει ένα στοκ 200.000-500.000 φιαλών μέχρι τον Μάιο, ενώ η παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί τους προσεχείς μήνες.

Πηγή

Δείτε επίσης: Τα καλύτερα βότανα για καύση λίπους, ενεργοποίηση του μεταβολισμού, και άμεση απώλεια βάρους

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα