Καρπουζόπιτα: Η πεντανόστιμη, νησιώτικη πίτα του καλοκαιριού

Published by Maggie on

WATERMELON PIE PLATE

 

Καρπουζόπιτα: Η πεντανόστιμη, νησιώτικη πίτα του καλοκαιριού

Καλοκαίρι χωρίς καρπούζι δεν γίνεται! Είναι το σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού, της θάλασσας, της ξενοιασιάς. Το πιο νόστιμο, δροσιστικό, καλοκαιρινό φρούτο.
Το καρπούζι είναι γνωστό για τις αποτοξινωτικές του ιδιότητες, αλλά και για τις βιταμίνες που περιέχει και είναι πολύ χρήσιμες στον οργανισμό μας.
Η καρπουζόπιτα είναι ένα κατεξοχήν κυκλαδίτικο γλυκό, που θα συναντήσετε σίγουρα στη Μήλο, την Κίμωλο, και την Φολέγανδρο.

WATERMELON

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
4 φλυτζάνια καρπούζι (χωρίς την φλούδα και τα κουκούτσια)
1/2 φλιτζάνι μέλι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι σουσάμι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
PIE
Πως θα την φτιάξετε:
Η καρπουζόπιτα για να γίνει νόστιμη θέλει φρέσκο καρπούζι, και σωστό, ρευστό χυλό.
Σε αντικολητικό τηγάνι ρίξτε το αλεύρι να καβουρδιστεί καλά.
Σπάστε το καρπούζι σε μπολ με το χέρι και μην το πολτοποιήσετε, έτσι ώστε να νιώθεις τα κομματάκια σε κάθε δαγκωνιά της πίτας. Φυσικά θα το χρησιμοποιήσετε μαζί με τα υγρά που θα βγάλει.
Στο μπολ με το καρπούζι, προσθέστε τη ζάχαρη, το μέλι, και το καβουρδισμένο αλεύρι.
Αλείψτε ένα ταψάκι με λάδι, και ρίξτε στον πάτο το μισό από το σουσάμι και λίγη κανέλα.
Στην συνέχεια, προσθέστε τον χυλό του καρπουζιού. Πρέπει να είναι λεπτό σε πάχος, περίπου 2 – 3 εκατοστά.
Στη συνέχεια, ρίξτε από πάνω το υπόλοιπο σουσάμι, και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 200 βαθμούς ανάλογα τον φούρνο σας, για περίπου 50 – 60 λεπτά.
Πριν την σερβίρετε, πασπαλίστε με λίγη κανέλα να μοσχομυρίσει ο τόπος.
Καλή σας όρεξη!
Μαρία Κωνσταντινίδου
Δείτε επίσης: Καρπουζοθεραπεία για ευεξία, αποτοξίνωση, και χάσιμο βάρους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *