Γεμιστές πολύχρωμες πιπεριές με κινόα, την τροφή που προλαμβάνει το διαβήτη και τις καρδιαγγειακές παθήσεις

Published by Maggie on

FOOD IN OVEN

 

Γεμιστές πολύχρωμες πιπεριές με κινόα, την τροφή που προλαμβάνει το διαβήτη και τις καρδιαγγειακές παθήσεις

Κίνοα: Η super τροφή που περιέχει πρωτεΐνες, φώσφορο, σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φυτικές ίνες, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες B και Ε.
Δεν περιέχει γλουτένη, οπότε μπορεί να καταναλωθεί άνετα από όσους έχουν δυσανεξία.
Είναι υπερτροφή, και έχει ουδέτερη γεύση, οπότε μπορεί να καταναλωθεί σε πολλούς συνδυασμούς.
Εμείς σας προτείνουμε γεμιστές πιπεριές με κινόα, ένα νόστιμο “μαμαδίστικο” φαγητό για όλη την οικογένεια, μια διαφορετική πρόταση για τα γεμιστά που όλοι αγαπάμε, εξίσου νόστιμη.

SALAD QUINOA

Θα χρειαστείτε:
4 μεγάλες πολύχρωμες πιπεριές
140 γρ. Κινόα
2 κ. σ. Αμάρανθο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κολοκύθι τριμμένο και στυμμένο καλά
2 κ. σ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
90 γρ. ανθότυρο
2 κ. σ. Ξανθή σταφίδα
1 κ. γ. Κύμινο
Αλάτι, πιπέρι
Δείτε επίσης: Τρόποι για προσελκύσεις στη ζωή σου τον άντρα των ονείρων σου
QUINOA FOOD
Πως θα το φτιάξετε
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180ο C. Βάλτε αντικολλητικό χαρτί σε ένα πυρέξ ταψί.
Σε ένα μικρό τηγάνι, τοποθετήστε 400 ml νερό, ,ρίξτε μέσα την κινόα και τον αμάρανθο, και αφήστε να πάρουν μια βράση. Σκεπάστε και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 10- 12 λεπτά, όχι παραπάνω, για να γίνουν al dente. Στη συνέχεια, σουρώστε τα και ξεπλύνετε καλά με άφθονο νερό.
Σε ένα άλλο σκεύος, σωτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κολοκυθάκια για 5 λεπτά, να μαραθούν. Στο τέλος, προσθέστε το κύμινο, και αφήστε το να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε την κινόα με τον αμάρανθο, το μίγμα με το κρεμμύδι και το κολοκύθι, τις σταφίδες, το μαϊντανό, τον ανθότυρο, και ρίξτε μπόλικο αλάτι και πιπέρι.

FOOD

Ανοίξτε τις πιπεριές όπως όταν φτιάχνετε γεμιστά. Στη συνέχεια γεμίστε με το μίγμα που φτιάξατε, τοποθετήστε στο ταψί, και σκεπάστε το ταψί καλά με αλουμινόχαρτο.
Ψήστε για 20 λεπτά, και στην συνέχεια αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά το φαγητό.
Σερβίρετε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό, και απολαύστε με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.
Καλή σας απόλαυση!

 

Μαρία Κωνσταντινίδου
Δείτε επίσης: Καθάρισε το συκώτι σου από τις τοξίνες εύκολα, για να έχεις καλύτερη υγεία
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *