Φασόλια είναι η υπερτροφή που πρέπει να υπάρχει σε κάθε τραπέζι τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα λένε οι ειδικοί (συνταγή)

Published by Megeia on

Τι θα μαγειρέψεις σήμερα?
Φασόλια!  Το απόλυτο superfood
Τα φασόλια είναι η υπερτροφή που πρέπει να υπάρχει σε κάθε τραπέζι τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα λένε οι ειδικοί.
Θα εκπλαγείς αν δεις πόσα είναι τα οφέλη από την κατανάλωση τους.
Υπάρχουν σε πολλές ποικιλίες, από μαυρομάτικα, μέχρι τα κόκκινα φασόλια και τους γίγαντες.

– Βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς
– Δεν περιέχουν καθόλου χοληστερόλη
– Είναι χαμηλά σε λιπαρά
– Είναι πλούσια σε πρωτεϊνες
– Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου
– Έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και βοηθούν στην ρύθμιση του σακχάρου
– Δίνουν ενέργεια
– Σε “χορταίνουν”
– Δρουν διπλά για να δουλεύει καλά το πεπτικό μας σύστημα
– Είναι καλή πηγή βιταμίνης Β
Γευστική πρόταση με γίγαντες 

Γίγαντες στο φούρνο με μοσχαρίσιο χωριάτικο λουκάνικο
Υλικά:
500 γραμ. Γίγαντες
2 μεγάλα μοσχαρίσια χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλ. Ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
700 γραμ. ψιλοκομμένες ντομάτες ή ένα κουτί κονκασέ
2 πρέζες ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
1 φλ. Νερό
Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τους γίγαντες σε μπόλικο νερό βρύσης.
Την επόμενη ημέρα, τους ξεπλένουμε καλά, τους τοποθετούμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό, και τους βράζουμε.
Χύνουμε το 1ο νερό, γεμίζουμε ξανά την κατσαρόλα με νερό από τον βραστήρα μας και τους βράζουμε μέχρι λίγο να μαλακώσουν. Περίπου 35-40’ λεπτά.
Στη συνέχεια, τους τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί. Προσθέτουμε το κομμένο λουκάνικο, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, την ντομάτα. Ρίχνουμε το λάδι, αλάτι, πιπέρι, και το νερό με την ζάχαρη.
Ψήστε στο φούρνο για περίπου 30 -35 λεπτά μέχρι να είναι μαλακοί οι γίγαντες και να έχουν πιει τα πολλά υγρά.
Σερβίρετε με τυρί φέτα, φρέσκο ψωμί, και απολαύστε.
Καλή σας όρεξη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *