Εργαστήριο του Μπιλ Γκέιτς κατασκευάζει εκατομμύρια κουνούπια

Συνεχίζει με στόχο της εξάλειψη των ασθενειών ο Μπιλ Γκέιτς που πλέον βάζει και τα… κουνούπια στο παιχνίδι. Εργαστήριο του Μπιλ Γκέιτς κατασκευάζει εκατομμύρια κουνούπια!

Έτοιμος να κάνει τη διαφορά για ακόμα μία φορά φαίνεται ότι είναι ο Μπιλ Γκέιτς, που έχει δημιουργήσει στο Μεντεγίν της Κολομβίας, ένα εργαστήριο για πολύ συγκεκριμένο σκοπό.

Ο γνωστός δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της Microsoft έχει βάλει μέσα σε αυτό το εργαστήριο πάνω από 30 εκατομμύρια κουνούπια, έχοντας ως στόχο της εξάλειψη ή τη μείωση πολλών ασθενιών.

Πώς θα το κάνει αυτό;

Καλή ερώτηση. Τα κουνούπια που παράγονται σε αυτό το εργαστήριο μεταφέρουν βακτήρια που ονομάζονται Wolbachia και τα εμποδίζουν να μεταδώσουν τον δάγκειο πυρετό και άλλους ιούς, όπως ο Ζίκα, η τσικουνγκούνια και ο κίτρινος πυρετός, στους ανθρώπους.

Δείτε επίσης: Μένεις σε μια δουλειά που δεν σου αρέσει? Οι ασκήσεις που θα σε ξεκολλήσουν

Με την απελευθέρωσή τους να αναπαραχθούν με άγρια ​​κουνούπια, θα μεταδώσουν τα βακτήρια αυτά, μειώνοντας τη μετάδοση του ιού και προστατεύοντας εκατομμύρια ανθρώπους από ασθένειες.

Μάλιστα και στο παρελθόν έχουν γραφτεί αρκετά άρθρα που μιλούν για τα κουνούπια Wolbachia, με μελέτες να έχουν δείξει το πόσο μπορούν να βοηθήσουν στις ασθένειες που ταλαιπωρούν εκατομμύρια ανθρώπους.

Μπιλ Γκέιτς: Τι έχουν δείξει οι τελευταίες μελέτες!

Η τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή που διεξήχθη στη Yogyakarta της Ινδονησίας, διαπίστωσε ότι τα κουνούπια που φέρουν τη Wolbachia μείωσαν τον αριθμό των κρουσμάτων δάγκειου πυρετού στην πόλη κατά 77 τοις εκατό και τις νοσηλείες του δάγκειου πυρετού κατά 86 τοις εκατό.

Σε μια νέα μελέτη στο Μεντεγίν, τα κρούσματα δάγκειου πυρετού έχουν μειωθεί κατά 89 τοις εκατό από τότε που άρχισαν να απελευθερώνονται τα κουνούπια Wolbachia το 2015.

Αυτά τα αποτελέσματα είναι μια τεράστια ανακάλυψη, προσφέροντας απόδειξη ότι αυτή η νέα τεχνολογία θα προστατεύσει ολόκληρες πόλεις και χώρες από την απειλή ασθενειών που μεταδίδονται από τα κουνούπια.

Δείτε επίσης: Τα 7 χαρακτηριστικά των τοξικών ανθρώπων και πως θα τους αναγνωρίσεις

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Κουνουπιών, το οποίο ηγείται της προσπάθειας Wolbachia, απελευθερώνει τώρα αυτά τα κουνούπια σε 11 χώρες: Βραζιλία, Κολομβία, Μεξικό, Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Βιετνάμ, Αυστραλία, Φίτζι, Κιριμπάτι, Νέα Καληδονία και Βανουάτου.

Πηγή  Sportime

Δείτε επίσης: Χρωστικές από έντομα για τρόφιμα, ποτά, γλυκά και καλλυντικά

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα