Έχεις πανάδες? Η λύση είναι η λευκαντική κρέμα 

Είναι σύνηθες, το δέρμα να εμφανίζει πανάδες το καλοκαίρι. Εμφανίζονται συχνότερα στο πρόσωπο, σε άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα, και άνω των 40 ετών.

Οι πανάδες είναι επίπεδες καφετιές αντιαισθητικές κηλίδες του δερματος. Έχουν διάφορα μεγέθη, μερικές είναι ποιο ανοιχτόχρωμες ή αντίστοιχα σκουρόχρωμες, και βγαίνουν στις περιοχές που εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο.

Δείτε επίσης: Ηλίαση και θερμοπληξία, πως να αντιμετωπίσεις τους κινδύνους του καλοκαιριού

Κυρίως στο πρόσωπο, δηλαδή στο πηγούνι, στο μέτωπο, τη μύτη, τα ζυγωματικά. Αλλά και στους ώμους, το ντεκολτέ και στα χέρια. Οι πανάδες εμφανίζονται γιατί υπάρχει δυσλειτουργία στα κύττάρα της επιδερμίδας που παράγουν μελανίνη.

Εμφανίζονται με την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακό, αλλά και στην εγκυμοσύνη, για ορμονικούς λόγους. Επίσης, σε γυναίκες που κάνουν ορμονική θεραπεία ή λαμβάνουν αντισυλληπτικά για μεγάλο διάστημα.

Σημαντικό ρόλο παίζει και η κληρονομική προδιάθεση.

FACE CREAM

Αντιμετώπιση των πανάδων:

Το Χειμώνα συνήθως οι πανάδες φεύγουν. Αν όχι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια λευκαντική κρέμα. Όσο νωρίτερα αποφασίσετε να τις αντιμετωπίσετε, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε.

Υπάρχουν πολλές κρέμες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για  τις πανάδες. Κρέμες που περιέχουν λευκαντικούς παράγοντες που στόχο έχουν να αναστείλουν την παραγωγή μελανίνης.

Επίσης, περιέχουν ήπια οξέα, που μειώνουν τις χρωματικές αλλοιώσεις του δέρματος. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνη C, ρετινοειδή, αρβουτίνη και το κοζικό οξύ

Ο δερματολόγος σας μπορεί να σας δώσει μια λευκαντική κρέμα ειδικά για εσάς την οποία θα ετοιμάσει ο φαρμακοποιός σας και θα την εφαρμόσετε στο σπίτι.

WASHING HER FACE

Δείτε επίσης: Συμβουλές για να μυρίζεις όμορφα το καλοκαίρι με τη ζέστη

Η εφαρμογή της κρέμας γίνεται τοπικά, τις βραδινές ώρες, στα σημεία όπου υπάρχουν πανάδες, για 3-4 μήνες το φθινόπωρο και το χειμώνα

Το καλοκαίρι πρέπει να αποφεύγεται η λευκαντική κρέμα, γιατί τα συστατικά που περιέχει μπορεί να είναι φωτοευαίσθητα και να σας προκαλέσουν ερεθισμό.

Το καλοκαίρι, η αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας είναι το πλέον απαραίτητο όπλο σας για τις πανάδες!

Χρησιμοποιήστε όμως αντηλιακό όλες τις εποχές του έτους και όχι μόνο το καλοκαίρι. Αυτό θα προλάβει την εμφάνιση νέων πανάδων και θα κάνει τις ήδη υπάρχουσες να είναι λιγότερο έντονες.

 

Μαρίνα Ανδρέου

Δείτε επίσης: Έχεις μικρό μπαλκόνι? Λύσεις και ιδέες διακόσμησης για μικρά μπαλκόνια που θα λατρέψεις..

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα