Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Ασφαλέστερο το ταξίδι με αεροπλάνο από ότι μια βόλτα στα καταστήματα όσον αφορά τον Κορονοϊό, επιβεβαιώνει η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών.

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι ένα ταξίδι με αεροπλάνο είναι πιο ασφαλές από μια βόλτα στα καταστήματα, αναφορικά με τη μετάδοση του κορωνοϊού.

Η ΙΑΤΑ στο τμήμα ερωτήσεων και απαντήσεων της επίσημης ιστοσελίδας της ενημερώνει για τα καθέκαστα της κρίσης του κορωνοϊού. Κάθε πρότασή της ακολουθεί τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η Ένωση αναφέρει, ότι τα μέτρα που προτείνει ο ΠΟΥ για τον περιορισμό της μετάδοσης του Κορωνοϊού είναι αποδοτικά και στα αεροσκάφη.

SKY AEROPLANE

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν το συχνό πλύσιμο ή\και απολύμανση των χεριών, την αποφυγή επαφής με άλλους ανθρώπους, την κάλυψη του στόματος κατά το βήξιμο ή το φτέρνισμα (και η συνεπακόλουθη απολύμανση των χεριών), την αποφυγή ταξιδιών σε περίπτωση αδιαθεσίας, και την αποφυγή επαφής με όποιον είναι αδιάθετος.

Σχετικά με τα αεροπορικά ταξίδια και τη σύγκρισή τους με μια βόλτα στο εμπορικό κέντρο ως προς την επικινδυνότητα μετάδοσης του Κορονοϊού, η IATA αναφέρει ότι αυτή είναι αρκετά χαμηλή.

Αυτό συμβαίνει καθώς ο αέρας εντός των σύγχρονων αεροσκαφών ανακυκλώνεται πιο τακτικά από ότι στα γραφεία ή τα καταστήματα.

Στα περισσότερα αεροσκάφη ο αέρας που παρέχεται είναι 100% φρέσκος ή αποτελείται από μείγμα φρέσκου και επανακυκλοφορούμενου αέρα, μέσω των φίλτρων HEPA τα οποία έχουν την ίδια απόδοση με αυτά που χρησιμοποιούνται σε χειρουργικές αίθουσες.

 

πηγή

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα