Οι αγκινάρες είναι ένα πολύ θρεπτικό λαχανικό, γεμάτο οφέλη για την υγεία μας. Αυτή την εποχή υπάρχουν παντού, και αν δεις πόσο καλό σου κάνουν, σίγουρα θα τρέξεις να τις προμηθευτείς.
- Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.
- Περιέχουν μέταλλα, αντιοξειδωτικά, είναι πλούσια σε βιταμίνες.
- Ιδιαίτερα πλούσιες σε φυλλικό οξύ, και βιταμίνες C και Κ.
- Μια αγκινάρα έχει μόνο 47 περίπου θερμίδες, και περίπου 4 γραμμάρια πρωτεΐνης.
- Μειώνουν την LDL κακή χοληστερόλη, ενώ αυξάνει την HDL καλή χοληστερόλη.
- Βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
Δείτε επίσης: Τροφές που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού
- Έχουν βιταμίνες του συμπλέγματος β όπως η νιασίνη, η Β6, θειαμίνη και παντοθενικό οξύ που βοηθούν το νευρικό σύστημα.
- Περιέχουν ινουλίνη, έναν τύπο ίνας που λειτουργεί σαν πρεβιοτικό, κι έτσι βελτιώνει την πέψη.
- Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου, και εμποδίζουν την απορρόφηση τοξικών συστατικών των τροφών.
- Η βιταμίνη C που περιέχουν, φτάνει το 20% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης, πράγμα που σημαίνει ότι τονώνουν το ανοσοποιητικό.
- Περιέχουν σίδηρο, που χαρίζει στον οργανισμό ενέργεια και δύναμη.
- Παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία των οστών, λόγω της βιταμίνης Κ που περιέχει.
- Ωφελούν την υγεία του εγκεφάλου – χρησιμοποιούνται στη θεραπεία ασθενών που πάσχουν από Αλτσχάϊμερ.
Κάτια Μονογιού
Δείτε επίσης: Αλτσχάιμερ… πως θα παραμείνει το μυαλό σου σε εγρήγορση
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!