Ποιος δεν τρελαίνεται για πίτσα? Και ποιος είπε ότι αν προσέχεις την διατροφή σου δεν μπορείς να φας πίτσα?
Δοκιμάστε την συνταγή για εύκολη και νόστιμη πίτσα, που θα αρέσει σίγουρα σε μικρούς και μεγάλους.
Για τη ζύμη της πίτσας θα χρειαστείτε:
500 γραμμάρια αλεύρι
3 – 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1κουταλάκιτ του γλυκού ζάχαρη
350 γραμμάρια χλιαρό νερό
Για τη γέμιση θα χρειαστείτε:
1 σάλτσα ντομάτας (μπορείτε να φτιάξετε και σπιτική)
Κόκκινες πιπεριές
Πράσινες πιπεριές
Μανιτάρια κομμένα σε φέτες
500 γραμμάρια τυρί με χαμηλά λιπαρά
2 κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε φέτες – αν δεν σας αρέσουν τα κρεμμύδια παραλείψτε τα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Ελιές ροδέλες
Φυσικά μπορείτε να προσθέσετε όποιο άλλο υλικό σας αρέσει.
Πως θα το φτιάξετε:
Σε ένα μπολ ανακατεύετε την μαγιά με το χλιαρό νερό και την ζάχαρη που θα βοηθήσει την μαγιά να ενεργοποιηθεί. Στη συνέχεια, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη και ζυμώστε μέχρι να έχετε μια ζύμη εύπλαστη. Σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε την να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου μία ώρα σε ζεστό μέρος.
Αφού η ζύμη φουσκώσει, την χωρίζετε σε 2 μπάλες. Φτιάχνετε 2 πίτσες με διάμετρο 30 – 35 εκατοστά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς C στις αντιστάσεις και κάτω κάτω στο φούρνο τοποθετήστε ένα ταψί από την ανάποδη και αφήστε το να κάψει καλά. Η επιφάνεια του πυρωμένου ταψιού θα είναι η βάση που α ψήσει την πίτσα σας γρηγορότερα και θα της δώσει πιο τραγανή υφή.
Στην συνέχεια απλώστε πάνω στην πίτσα την σάλτσα ντομάτας, τα μανιτάρια, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το τυρί και τις ελιές. Αλατοπιπερώστε και ρίξτε ρίγανη. Ακουμπήστε την πίτσα πάνω στο πυρωμένο ταψί και ψήστε για περίπου 20 – 25 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα υλικά της και να γίνει τραγανή.
Καλή σας απόλαυση!
Μαρία Κωνσταντινίδου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!