Τέλη κυκλοφορίας: Με το μήνα η πληρωμή, χωρίς πέναλτι και προσαυξήσεις

Το οικονομικό επιτελείο πρόκειται να ανακοινώσει ότι από αυτό το καλοκαίρι τα τέλη κυκλοφορίας θα πληρώνονται με τον μήνα και θα υπολογίζονται μόνο για το διάστημα χρήσης, χωρίς πέναλτι.

Ρύθμιση σύμφωνα με την οποία οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα μπορούν να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα και θα μπορούν να παίρνουν πίσω τις πινακίδες τους χωρίς να πληρώνουν πέναλντι και προσαυξήσεις αναμένεται να καταθέσει το αμέσως προσεχές διάστημα στη Βουλή η κυβέρνηση.

Η ρύθμιση θα τεθεί σε ισχύ από αυτό το καλοκαίρι με τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας μόνο για το διάστημα χρήσης.

Το οικονομικό επιτελείο πρόκειται να ανακοινώσει ότι από αυτό το καλοκαίρι τα τέλη κυκλοφορίας θα πληρώνονται με τον μήνα και θα υπολογίζονται μόνο για το διάστημα χρήσης, χωρίς πέναλτι.

Συγκεκριμένα για παράδειγμα εάν ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 2.000 κυβικών, θέλει πίσω τις πινακίδες, των οποίων τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας είναι 690 ευρώ, θα πρέπει να πληρώσει 172,5 ευρώ, εάν τις θέλει για τρεις μήνες (3 μήνες από 57,5 ευρώ ο καθένας) αντί για 230 ευρώ που προέβλεπε το σύστημα ανάκτησης πινακίδων μέχρι πέρυσι.

GREY CAR

Αντίστοιχα αν ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 3.700 κυβικών με ετήσια τέλη κυκλοφορίας 1.050 ευρώ θελήσει να πάρει πίσω τις πινακίδες του για το υπόλοιπο διάστημα του 2020, δηλαδή Ιούλιος – Δεκέμβριος μετά την κατάργηση των ποινών θα πρέπει να καταβάλλει 525 ευρώ (έξι μήνες επί 87,5) αντί για 700 ευρώ (87,5 ευρώ για έξι συν δύο μήνες).

Δείτε επίσης: Από 15 Ιουνίου επιστρέφει το sms μετακίνησης με αυτοκίνητο στην Αθήνα

Η δυνατότητα ανάκτησης πινακίδων δίνεται κάθε χρόνο με το σύστημα που ίσχυε μέχρι και πέρυσι να προβλέπει καταβολή των τελών κυκλοφορίας ίση με τόσα δωδεκατημόρια όσα οι μήνες που θα κυκλοφορεί το Ι.Χ με προσαύξηση ενός μηνός. Ανάκτηση πινακίδων για τρεις μήνες σήμαινε πληρωμή τελών για τέσσερις μήνες, ενώ για άρση ακινησίας έως το τέλος του έτους, ο ιδιοκτήτης έπρεπε να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας με προσαύξηση δύο επιπλέον μηνών.

Να σημειωθεί πως προσοχή χρειάζεται ως προς την ημερομηνία επιστροφής των πινακίδων κατά τη λήξη του διαστήματος για το οποίο ο κάτοχος του ΙΧ έχει πάρει τις πινακίδες, καθώς υπάρχει ο φορολογούμενος απειλείτε με την πληρωμή προστίμου. Η επιστροφή των στοιχείων κυκλοφορίας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., από τον ιδιοκτήτη ή κάτοχο, γίνεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα της περιόδου κυκλοφορίας του οχήματος για την οποία έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας.

Στην περίπτωση επιστροφής των πινακίδων με καθυστέρηση, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των αναλογούντων ετησίων τελών κυκλοφορίας.

Δείτε επίσης: Οδηγοί με βαριές ψυχικές ασθένειες στους ελληνικούς δρόμους

Αν για παράδειγμα ο κάτοχος αυτοκινήτου με ετήσια τέλη κυκλοφορίας 120 ευρώ, έχει καταβάλει το ποσό των 30 ευρώ για  άρση ακινησίας του οχήματος για τρεις μήνες αργήσει έστω και για μια μέρα να τις επιστρέψει, τότε θα πληρώσει πρόστιμο 240 ευρώ.

Στο παραπάνω παράδειγμα, δηλαδή, ο παραβάτης θα πρέπει να καταβάλει 240 ευρώ.

πηγή

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα