Λάθη που κάνεις στην φροντίδα της επιδερμίδας σου και η αισθητικός σου θα ήθελε να αλλάξεις

Η ρουτίνα ομορφιάς μας πάνω στην προσπάθεια μας να παραμείνουμε νέες και δροσερές, μπορεί να περιλαμβάνει και λάθος τεχνικές. Με τα χρόνια έχουμε υιοθετήσει τρόπους περιποίησης της επιδερμίδας μας, χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά πως δεν πρέπει να δοκιμάζουμε και καινούγια πράγματα.

Υπάρχουν λάθη που κάνεις στην περιποίηση της επιδερμίδας σου, που σίγουρα η αισθητικός σου έχει επισημάνει, και θα ήθελε να αλλάξεις.

Μην αλλάζεις την ρουτίνα ομορφιάς σου συχνά

Όταν έχεις βρει τα προϊόντα που σου ταιριάζουν, τότε δεν είναι ότι καλύτερο να δοκιμάζεις συνεχώς καινούργια προϊόντα. Άλλωστε κάθε συστατικό θέλει τουλάχιστον 4 εβδομάδες για να δράσει.

Μην ξεχνάς το αντηλιακό

Ακόμα και τους χειμερινούς μήνες που ο ήλιος δεν φαίνεται, το αντηλιακό χρειάζεται. Σε προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία, και βοηθά το δέρμα σου να μην γεράσει πρόωρα.

Δείτε επίσης:  Οι κορυφαίες τροφές που φρενάρουν την γήρανση. Άλλαξε την όψη σου, αλλάζοντας την διατροφή σου

SKIN CARE WOMAN

Μην ξεχνάς το λαιμό

Όπως περιποιείσαι το πρόσωπο σου, το ίδιο πρέπει να κάνεις και με τον λαιμό. Τ ο δέρμα στην περιοχή του λαιμού είναι πολύ ευαίσθητο, γι΄αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Μην κάνεις μπάνιο με πολύ ζεστό νερό

Το καυτό νερό αφυδατώνει την επιδερμίδα σου. Εκτός αυτού, προκαλεί χαλάρωση, κάτι που σίγουρα δεν θέλεις. Κάνε το μπάνιο σου με χλιαρό νερό, και προς το τέλος όσο πιο κρύο αντέχεις. Να χρησιμοποιείς πάντα μαι ενυδατική κρέμα σώματος.

Κάνεις συχνά απολέπιση

Η συχνή απολέπιση μπορεί να προκαλέσει ακμή στο δέρμα. Η υπερβολή μην ξεχνάς πως συχνά φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Δυο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για να απολεπίσεις το δέρμα σου.

Δείτε επίσης: Τζίνγκο Μπιλόμπα για συγκέντρωση, μνήμη, εμβοές, αλλεργίες, άγχος, και περισσότερες από 100 ασθένειες

Δεν ενυδατώνεις σωστά

Το δέρμα χρειάζεται σωστή ενυδάτωση για να παραμένει φρέσκο. Αν βαριέσαι να το κάνεις, τότε πρέπει να αλλάξεις συνήθειες. Κάθε μέρα να χρησιμοποιείς μια καλή ενυδατική κρέμα.

Χρησιμοποιείς το ίδιο ξυραφάκι για πολύ καιρό

Όταν το ξυραφάκι σου το χρησιμοποιείς πολύ καιρό, τότε οι λεπίδες του καταστρέφονται. Αυτό προκαλεί κοκκινίλες και ερεθισμούς, μπορεί να κάνει ακόμα και τις τρίχες να γυρίζουν προς τα μέσα.

Δεν καθαρίζεις το πρόσωπο σου πριν τον ύπνο

Αυτό είναι μεγάλο λάθος . Τα βακτήρια θα αναπτυχθούν και θα παραμείνουν στο δέρμα σου όλη την νύχτα, αν δεν πλύνεις το πρόσωπο σου. Αν είσαι και βαμμένη, ακόμα χειρότερα. Πρέπει οπωσδήποτε να απομακρύνεις το make up πριν πέσεις στο κρεβάτι, και να τοποθετήσεις μια καλή ενυδατική.

 

 

Μαρίνα Ανδρέου

Δείτε επίσης: Λόγοι που μαρτυρούν ότι έχεις πρόβλημα επικοινωνίας στη σχέση σου και πως να το αντιμετωπίσεις

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα