Εθελοντές δημιουργούν 3D μάσκες και τις δωρίζουν στα νοσοκομεία

Η ομάδα του «TED3D» επισκέφτηκε κεντρικά νοσοκομεία της περιφέρειας Θεσσαλίας και αφουγκράστηκε τις βασικές και ρεαλιστικές ανάγκες που υπάρχουν λόγω του κορωνοϊού

Η ερευνητική ομάδα «TED3D», η οποία αποτελείται από την Ελένη Ρηγάκη και τον Ηλία Φρυτζαλά, θέλοντας να συμβάλει έμπρακτα στη μάχη που δίνουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της περιφέρειας και μακροπρόθεσμα της υπόλοιπης Ελλάδας, έχει ξεκινήσει ήδη συνεργασία με τον Επίκουρο Καθηγητή Γεώργιο Κ.Δ. Σαχαρίδη του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη, Διευθυντή της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για να προσφέρει μια σειρά απαραίτητων εξαρτημάτων προστασίας προσωπικού και περίθαλψης ασθενών.

Η ομάδα του «TED3D» επισκέφτηκε κεντρικά νοσοκομεία της περιφέρειας Θεσσαλίας, αφουγκράστηκε τις βασικές και ρεαλιστικές ανάγκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και προχωρά στην παραγωγή προστατευτικών μασκών, ανέπαφων χειρολαβών θυρών και τμημάτων συστημάτων αναπνευστικής υποστήριξης ασθενών. Η ομάδα σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς είναι πρόθυμη να βοηθήσει για όσο διάστημα απαιτηθεί και δεσμεύεται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

«Αυτό που βάλαμε ως αρχικό σχεδιασμό ήταν πρώτα η ταχύτητα παραγωγής λόγω της έλλειψης που υπήρχε και δεύτερον την επιτυχία του σχεδιασμού. Δηλαδή οι μάσκες να είναι όσο το δυνατόν πιο εύχρηστες γίνεται» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Ηλίας Φρυτζαλάς στην εκπομπή «Το Πρωινό» το πρωί της Πέμπτης.

πηγη

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα