Διάσημος αλεξιπτωτιστής ‘’δεντροφυτεύει’’ τον Αμαζόνιο από ψηλά για να τον σώσει

Ήταν ίσως το πιο σημαντικό άλμα της ζωής του.

Αυτό δήλωσε ο παγκοσμίου φήμης, Βραζιλιάνος αλεξιπτωτιστής Luigi Cani, όταν βρέθηκε επιτέλους στη Γη, έχοντας ολοκληρώσει την πολύ ιδιαίτερη αποστολή του.

Δείτε επίσης: Διέσχισε τον πλανήτη περπατώντας με τον σκύλο του, σε 7 χρόνια

Στην καρδιά του Αμαζονίου, στα βόρεια της χώρας, σε μια περιοχή της οποίας την όψη έχει αλλάξει δραστικά η υλοτομία, αφήνοντάς την ακάλυπτη και αγνώριστη, 100 εκατομμύρια σπόροι από 27 διαφορετικά είδη δέντρων που ευδοκιμούν στο σημείο, αφέθηκαν να πέσουν από ύψος 2000 μέτρων.

Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση που απαιτούσε αρκετή μελέτη και τρομερή οργάνωση

Γεωπόνοι συγκέντρωσαν πληροφορίες για τα δέντρα της περιοχής και ειδικά εκείνα που για να μεγαλώσουν δε χρειάζονται καμία ανθρώπινη επέμβαση.

Οι σπόροι που συγκεντρώθηκαν, 100 εκατομμύρια στο σύνολο και με πιθανότητες να φυτρώσουν, περισσότερες από 95%, τοποθετήθηκαν σε ένα βιοδιασπώμενο κουτί ενός κυβικού μέτρου και με αεροσκάφος μεταφέρθηκαν επάνω από την περιοχή.

Δείτε επίσης: Μπαταρία από άμμο που αποθηκεύει “πράσινη ενέργεια” κατασκευάστηκε στην Φινλανδία

Το 300 κιλών κιβώτιο αφέθηκε από ύψος 5000 μέτρων και ακολούθησε ο Luigi σε ελεύθερη πτώση.

Ακολουθώντας με ακρίβεια το σχέδιο, σε ύψος 2000 μέτρων, ο δεινός αλεξιπτωτιστής πλησίασε το κιβώτιο και το άνοιξε.

Το συγκεκριμένο ύψος είχε μεγάλη σημασία μιας και οι σπόροι έπρεπε να “ελευθερωθούν’’ ακριβώς εκεί, ώστε να πέσουν στο σωστό σημείο και η κάλυψη να είναι η επιθυμητή.

Αυτό που μένει τώρα, είναι η φύση να αναλάβει το δικό της ρόλο στη διαδικασία και οι σπόροι να μετατραπούν σε νέο δάσος μέσα στα επόμενα χρόνια, μετριάζοντας λιγάκι την καταστροφή που συντελείται καθημερινά στον πολύ σημαντικό αυτό πνεύμονα της Γης.

Πηγή klik.gr

Δείτε επίσης: Ευεξία και ενέργεια με καλοκαιρινή διατροφή. Αυτά πρέπει να έχεις στο πιάτο σου!

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα